REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to kiedy dokładnie czujesz drgania na kierownicy? Podczas przyspieszania, jednostajnej jazdy, przy hamowaniu silnikiem czy przy hamowaniu z użyciem hamulca nożnego? Przegub wewnętrzny to słuszna uwaga i tu drgania by były wyczuwalne pewnie podczas przyspieszania i jednostajnej jazdy z tym że mocniejsze raczej w pierwszym przypadku.MATRIX266 napisał(a):jeden gość mi powiedział, że może przegub od skrzyni ale wydaje mi się,że by drgało przy przyspieszaniu a tak nie jest
Nikt Ci tak w ciemno nie odpowie ale moim zdaniem jest duże prawdopodobieństwo że to wina tarcz. Ja miałem kiedyś podobny problem i lekkie drgania w przedziale 90-110km/h. Wyczuwalne drgania występowały najczęściej jak jechałem ze stałą prędkością. Po wymianie tarcz problemu nie było.MATRIX266 napisał(a):mam minimalne drganie przy hamowaniu także z winy tarcz ale z tego co mi wiadomo tarcze krzywe przenoszą tylko podczas jazdy drgania a jak czytam w necie dziś, że może jednak. Nie będę na darmo kupował tarcz bo sa jeszcze dość grube. Jest mi tu ktoś w stanie powiedzieć, że na pewno tarcza na drgania podczas jazdy nie wpływa?