Dylematy z garazem

07 Paź 2010, 10:14

kolejny "specjalista" poinformowal mnie, ze jesli chce garazowac samochod to zebym zostawial uchylone okno, bo mi zatechnie w srodku

nie wiem czy to jest historyjka wyssana z palca czy faktycznie lepiej zostawic okno lekko uchylone

garaz nie jest blaszany - jest murowany, ale na nim jest taras z czarną papą, wiec sie nagrzewa

ale jest wysoki (na pewno daloby sie tam zrobic np. 2 poziomy, z tym, ze oczywiscie 1 pojazd sie tylko miesci)
zapytajer
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

07 Paź 2010, 11:34

A jak zostawiasz auto pod domem zamknięte, to też ci się zatęchnie? Nie masz w garażu powietrza?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Paź 2010, 11:36

ja jeszcze nie zostawiam, bo to jest moj pierwszy samochod ktory jeszcze nawet 24 godzin nie jest "u mnie"

ale ta osoba, ktora polecila mi zostawiac okna uchylone wlasnie tak robi - jak zostawia samochod na podjezdzie przed domem to zawsze okno uchylone
zapytajer
Nowicjusz

07 Paź 2010, 11:40

A drzwi do domu też zosatwia uchylone, żeby mu się mieszkanie nie zatęchło. Bzdura.
Gośc chyba marzy o tym, by ktoś mu gwizdnął samochód... Albo coś do środka wrzucił np. niedopałek papierowsa. I po aucie...
Obojętnie gdzie parkujesz samochód - czy to w garażu, czy to pod blokiem czy na podwórku, to zawsze powinno ono być zamknięte.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Paź 2010, 11:54

serdeczne dzieki za odpowiedzi
zapytajer
Nowicjusz

07 Paź 2010, 19:21

Jeżeli zostawisz uchylone okno w samochodzie stojącym w garażu, to na pewno wszelka wilgoć naniesiona, np. zimą do środka szybciej odparuje. A nikt Ci go nie ukradnie bo samochód stoi w garażu. A jakby się ktoś dostał do zamkniętego garażu to i za zamkniętym na 5 zamków autem sobie poradzi.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika