Dziwne losowe wypadanie zapłonu 1.8t

18 Kwi 2022, 23:29

Część od pewnego czasu mam dziwne losowe wypadanie zapłonu samochód to 1.8t aum 150km benzyna gaz wypada raz na tydzień jak go coś walnie potrafi se losowo wypadać a wypada na benzynie zimny zazwyczaj z rzeczy sprawdzonych wymienionych to świece cewki raczej odpadają bo to jest losowo czasem 1/2/4 /// 3/1/2 całą odma zawór kolanko wymienione co by jeszcze sprawdzić przepływomierz na dniach podmienie zobaczę dodam że se faluje na obrotach z rana jak zimny nie wiem co jeszcze sprawdzić

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Krzysiek2323
Początkujący

19 Kwi 2022, 09:10

tych cewek to bym nie wykluczał. kiedyś w 206-tce miałem podobnie. Też wykluczyłem cewki które po kilku miesiącach okazały się winowajcą. auto nie wywalało żadnych błędów a cewka była trafiona
MbrAuto
Nowicjusz

19 Kwi 2022, 15:10

Zapłon wypada niezależnie od tego czy pracuje na benzynie czy też na gazie?

Zapłon widać że wypada na kilku cylindrach więc dobrze by było sprawdzić kompresję na wszystkich porównać.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Kwi 2022, 17:19

Tylko benzyna i jak jest zimny
Krzysiek2323
Początkujący

21 Kwi 2022, 13:59

Masz gdzieś nieszczelność i łapie "lewe" powietrze stąd ten problem, trzeba przejrzeć wszystko pod kątem nieszczelności, wszystkie rurki, wężyki.

A błędy wykasować i zobaczyć co powróci.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

24 Kwi 2022, 13:08

Udało mi się narazie uporać z tym wypadaniem po tygodniu nie wypadły zapłony a podmienilem przepylomierz na Ori Bosch bo zaniżał wartości ale mam teraz jeszcze jeden błąd który się pojawia po skasowaniu coś od kata załączam zdjęcie

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Krzysiek2323
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...

25 Kwi 2022, 14:27

Tutaj cewki są osobne, wiec MbrAuto nie ma racji.

Jak błąd kata masz tylko na LPG to wina strojenia gazu.
Na benie moze sie pokazac tylko przez chwile po przełączeniu na nią. Po paru km strownik zapomni o błędzie i znika razem z check enginem.

Jak zrobisz z 5km na samej benzynie i błąd dalej bedzie wywalać wina innego układu, a nie lpg.
jakimowiczkat
Nowicjusz

28 Kwi 2022, 23:34

Odkopuje temat od wczoraj mam dalej wypadanie lecz wypada tylko na 2 cylindrze i błąd jest sporadyczny ale po usunięciu go pojawił się dzisiaj
Krzysiek2323
Początkujący