REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
nie mam pojecia od czego to moze byc. miałem kilka miesiecy temu ten sam problem lecz po jakims czasie sam z siebie przeszedł a teraz znow.To raczej nie bo jak by było od klocków to dźwięk by się zmienił lub ustał całkowicie po wciśnięciu hamulca.Ncafe napisał(a):Z tymi piskami jest taki problem, zauwazylem ze na rondzie jak mi tak cwierkalo to wcislem pedal hamulca, zobaczyc czy ucichnie. No i nic dalej cwierkalo i nie wiem czy to od hamulcow czy nie.
Przed wymianą przegubu były takie same dźwięki jak teraz czy inne?Ncafe napisał(a):3 miesiace temu wymienialem prawa polos z przegubem bo strzelal i piski wystepowaly przed wymiana , a po wymianie juz nie.
A jak wciśniesz wtedy sprzęgło lub wrzucisz luz bądź drugi bieg to nic się nie zmienia?Ncafe napisał(a):zauwazylem tez ze jak jade w korku na 1 biegu tak ze sie samochod toczy slysze taki dzwiek jakbym mokrymi palcami ocieral o szybe lub np talerz
Poziom oleju w skrzyni sprawdzałeś? Zerknij jeszcze czy przeguby wewnętrzne są całe i czy skrzynia nie ma żadnych wycieków.Ncafe napisał(a):Przed wymiana byly te same dzwieki co teraz.