Fiat 126p - pompka paliwa

25 Paź 2010, 17:08

Witam

Po nocy codziennie w wężyku nie mam paliwa i czy pompa powinna tak działać???
Czy aby na pewno zawory nie są uszkodzone w pompce?? Jak mam sprawdzić czy pompka dobrze działa?

Martwi mnie ten fakt ponieważ wkrótce zima i trudno mi będzie odpalić samochód z samego ranna przy mrozie.
zoonta
Nowicjusz

Miejscowość: DG

25 Paź 2010, 18:55

Proszę się zapoznać z regulaminem i zasadami pisania tematów na forum. Dział "Samochody osobowe" napewno nie służy do pisania takich tematów - jest do tego przeznaczony bardziej odpowiedni dział. Przeniesiono.
Jeżeli po postoju nie ma paliwa w wężyku, to albo zaworki w pompce są uszkodzone i paliwo cofa się do baku, albo jest jakiś mały wyciek. W sumie można wymienić nawet całą pompke - nie jest to takie drogie, żeby iśc śladem prób i błędów. Jeżeli po wymianie pompki nadal w wężyku nie będzie paliwa, to pozostaje wyciek zewnętrzny.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak hybrydy oszczędzają paliwo?
    Samochody ze spalinowo-elektrycznym napędem hybrydowym zyskują coraz większą popularność. Dzieje się tak w dużej mierze dzięki nawet o połowę mniejszemu niż w przypadku pojazdów konwencjonalnych zużyciu paliwa, a zatem ...
    Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...