Fiat Brava 1.2 16V

22 Gru 2008, 11:41

Fiat Brava. Jak wiadomo Fiat wprowadził na rynek w 1995r model Bravo/Brava. Bravo jest samochodem 3 drzwiowym jest zupełnie inne od 5 drzwiowego brava. Jest kierowane dla młodych ludzi ktorzy jeszcze nie mają rodziny i liczy sie dla nich wyglad samochodu. Brava natomiast jest samochodem dla małej rodziny cos w stylu 2+1 czy w ostatecznosci 2+2 nie polecam tego samochodu rodzinie z 3 dzieci ( bedzie im z tyłu ciasno). W 1996 roku model ten zdobył tytuł samochodu roku.

Mój Fiat Brava jest z 2000 roku wyposazony w silnik 1.2 16V ma 170 tys na liczniku. Jak wiadomo ten silnik ma 82 KM jego elastyczność jest na wystarczajacym poziomie natomiast ekonomia jest pełna podziwu.
Mój ojciec nabył go w 2004 roku do tego czasu ani razu nas nie zawiódł. Do tej pory bylismy nim dwukrotnie na Węgrzech w Austrii Chorawcji we Włoszech. Oczywiscie cześci ekspolatacyjne wkoncu trzeba kiedys wymienić ale z tym sie kazdy liczy. :wink:
Maniak
Automaniak91
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Lut 2009, 18:56

Witam kolegę Automaniaka! (Fiat Brava 1.2 16V)
Jestem posiadaczem niezawodnego Seicento 1.1 z 2003 r. Bezawaryjnie i bezpiecznie dowoził mnie z punktu A do B. Na trasie pali 5l przy oszczędnej jeździe, przy dynamicznej 6l. Cykl mieszany 6,5 l. Obecnie używam go głównie w mieście Poznaniu i zimą pali do 8 l.
cdn.
Seicento1.1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznan
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy egzemplarz Toyoty Supry trafi na aukcję
    Nowa Toyota Supra 2020 w wersji produkcyjnej zostanie pokazana światu po raz pierwszy 14 stycznia 2019 roku na targach motoryzacyjnych w Detroit. Pięć dni później zakończy się aukcja pierwszego na amerykańskim rynku ...
    Audi R18 e-tron quattro po raz pierwszy zwycięża w Sebring
    Audi odniosło kolejny historyczny sukces w sporcie motorowym. Wygrana Audi R18 e-tron quattro w dwunastogodzinnym wyścigu w Sebring na Florydzie, to jednocześnie pierwsze zwycięstwo wyścigowej hybrydy w tym klasycznym amerykańskim ...