Fiat Uno 1.4 ies- Hamulce przednie bardzo słabo hamują

11 Kwi 2009, 09:20

Witam!

Mam problem z moim Fiatem UNO 1.4 ies 1996. MOżę to serwo nawala ale po przeczytaniu postu już nie jetem tego taki pewien. Problem polega na tym że mam bardzo słaby hamulec z przodu! Tył hamuje doskonale a z przodu słabiutko. Czyściłem tłoki ściągałem zaciski, wymieniałem klocki i 100 razy odpowietrzałem. Ale o dziwo hamulec jest bardzo miękki(tak jakby był zapowietrzony).Może korektor siły hamowania- ale tor reguluje tylo tył...I teraz sam nie wiem czy inwestować w nowe serwo???
A może mam zapowietrzoną pompę hamulcową tylko nie wiem w jaki sposób ja odpowietrzyć.

Bardzo rozpaczliwie proszę o pomoc. Jeden mechanik mi mówił że to może byc wina serwo ale mówił to bez przekonania. Sam nie wiem co zrobić...
Adoxband
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • 11 Kwi 2009, 10:01

Miałem ten sam problem w Renault Clio,odpowietrzałem kilka razy i nic,przód hamował słabo a tył super,tak mi sie wydawało bo przód nie hamował praktycznie w ogóle. Okazało się,że zjechane były okładziny hamulcowe z tyłu,założyłem nowe i pedał hamulca zrobił się twardy a przod zaczał hamować idealnie :)
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa Toyota Safety Sense?
      Toyota Safety Sense (TSS) to pakiet który składa się z kilku systemów bezpieczeństwa i ma za zadanie zapobiegania kolizjom lub ograniczeniom ich skutków. Opisujemy poniżej systemy które wchodzą ...
      Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
      Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...