Fiesta MK6 2002 benzyna - nieznany wyciek [zdjęcia]

06 Mar 2016, 11:49

witam, pacjenta to fiesta mk6 2002 benzyna 60KM, od paru dni kiedy wyjezdzam z garażu zauważam na podłodze małe plamki[zdjecie 1], sprawdziłem wszystkie płyny i tylko silnikowego troszkę ubyło ale nie wiele. Plama znajdowała się w lewej przedniej cześci samochodu obok koła, stwierdziłem, że pewnie hamulcowy, lecz po skręceniu koła zauważyłem mokrą zwrotnicę

Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
aesd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 1993
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

15 Mar 2016, 12:42

Wygląda na to że wyciek jest zaraz przy marżecie wewnętrznej prawej półosi. Stawiałbym raczej na uszczelniacz półosi prawej. Oleju w skrzyni nie sprawdzałeś pewnie :)

Warto by było wjechać na jakiś kanał lub na podnośnik i sprawdzić ten wyciek.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Mar 2016, 16:30

Witamy, na podstawie zdjęć obstawiam wyciek z układu wspomagania kierownicy.
Proszę sprawdzić płyn w zbiorniczku płynu wspomagania i jak najszybciej udać się do warsztatu w celu dokładnej weryfikacji i naprawy.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

O czym powinien pamiętać kierowca w okresie jesiennym?
    Panujące jesienią warunki pogodowe niejednokrotnie utrudniają bezpieczną jazdę, dlatego potrzebne jest odpowiednie przygotowanie samochodu. Kierowcy powinni zwrócić uwagę zwłaszcza na stan wycieraczek, reflektorów ...
    Pierwszy egzemplarz Toyoty Supry trafi na aukcję
    Nowa Toyota Supra 2020 w wersji produkcyjnej zostanie pokazana światu po raz pierwszy 14 stycznia 2019 roku na targach motoryzacyjnych w Detroit. Pięć dni później zakończy się aukcja pierwszego na amerykańskim rynku ...