Focus Mk1 vs Octavia I

04 Gru 2014, 20:22

Dla mnie nabycie doświadczenia na forum to opisywanie tego co inni powtarzają nie mając nawet o tym pojęcia. To forum w tym króluje :ok:
elpolacco
Początkujący

Prawo jazdy: 12 12 1990
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

04 Gru 2014, 20:23

elpolacco napisał(a):To forum w tym króluje
To sobie poszukaj lepszego, nikt Cię tu nie trzyma.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Gru 2014, 20:43

Panowie prosze o spokój i nie robienie spamu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Gru 2014, 21:05

Zakopcie toporek zanim nie stal się toporem :)
Na koniec spamowania ze swojej strony proponuję moim śladem pójść teraz do lodówki po ... :piwo:
:ok:
Zastanówmy się jak autorowi pomóc w naprowadzeniu na jak najlepszy wybór!
przecież chłopak chciał się czegoś dowiedzieć. :)

Co do moich opinii o Focusie I,to akurat mój brat ma takiego kopę lat. Kupił z przebiegiem koło 50 tys jak 3 latka od pierwszego właściciela,który brał go nowego w salonie w PL. Jest to rocznik 2000 ,5 d ale silnik 1,4-16V i 75 KM. Auto na dzień dzisiejszy ma ok 115 tys przebiegu zaledwie. Przydałoby się więcej mocy ale i tak nie ma co narzekać,bo muł totalny to nie jest. Świetnie trzyma się drogi i pali w cyklu miejskim (u nas to Poznań) max 8,7l. Latem to 7,5 ,a na trasie mi spalił jak go kiedyś pożyczyłem 5,8l (trasa Poznań-Bydgoszcz-Opole Bydgoszcz-Poznań czyli koło 1000km więc wiarygodne w 4 dorosłe osoby). Zagazować to bym go nie gazował zer względu na ceramiczne elementy-gniazda w głowicy. Co do blachy,to wyprawki robił już drugi raz ale to naprawdę mikro wyprawki na klapie i drzwiach. Auto się nie psuje. Naprawdę ma niewielki przebieg ale awaryjność ,to takiego czegoś nie ma. Raz puścił suchy lut przy skrzynce bezpieczników i to wszystko.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

12 Gru 2014, 01:08

Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Zdecydowałem już, że będzie to Leon albo Mazda - czy to 6 czy 323F. Poprzednie raczej już odrzuciłem, a wyszukałem:
[link do oferty na Olx wygasł] .
Przebieg coś mały, ale zadam kilka pytań i zobaczymy czy warto się zainteresować.
SmokeWeed
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 2-2009
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Nie mam

12 Gru 2014, 09:29

No bardzo ładna,troche podpicowana ale ja bym obejrzał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris GRMN - hot hatch - specyfikacja techniczna
    Od czasu debiutu Toyoty Yaris GRMN podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Genewie trwały intensywne prace mające na celu przygotowanie tego modelu do seryjnej produkcji. W centrum badawczym, zlokalizowanym w pobliżu ...
    Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...