Ford fiesta - Cała deska rozdzielcza się nie świeci...

02 Wrz 2010, 20:25

Mam problem dotyczący deski rozdzielczej czyli cały panel przedni... sęk w tym ,że nic mi się na nim nie świeci jakby wszystkie żarówki były popalone.Lecz wątpię czy to ten problem bo aż dziw ,żeby wszystkie się naraz popaliły.
Moczulak
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin
Prawo jazdy: 22 04 2010
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Volkswagen Vento
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

17 Wrz 2010, 23:05

Moczulak napisał(a):Mam problem dotyczący deski rozdzielczej czyli cały panel przedni... sęk w tym ,że nic mi się na nim nie świeci jakby wszystkie żarówki były popalone.Lecz wątpię czy to ten problem bo aż dziw ,żeby wszystkie się naraz popaliły.

bezpieczniki sprawdziles ?
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Wrz 2010, 19:08

A nie masz czasami ściemniacza do podświetlenia wskaźników?
Jeżeli nie, to przecież to nie jest dużo roboty sprawdzić te żaróweczki i ewentualnie zmierzyć napięcie, czy przychodzi na złącze.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Lis 2014, 17:49

Witam mam problem z bezpiecznikiem z deski rozdzielczej.Po wymianie bezpiecznika dwa dni i pali bezpiecznik.CZY mogę wymienić z 10 na 15
domin79
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 05 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: ford mondeo
Silnik: 1.9
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Carsharing: auta na minuty i ekologia
    Kiedyś uznawaliśmy, że samochód koniecznie trzeba mieć. Był przede wszystkim wyznacznikiem statusu właściciela. Dziś jesteśmy świadkami dynamicznych przemian na rynku, całkowitej zmiany sposobu myślenia. Samochodu ...
    Na wybojach przede wszystkim płynnie
    Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...