Ford Focus mk1 kupno

16 Sty 2020, 18:30

Witam. Kolega sprzedaje swoje auto, Forda 1.8 tdci 115km. Robił przy nim rozrząd 5tys.km, regeneracje turbiny, chyba z 2 wtryski, opony ma nie letnie albo zimowe. Ogólnie mówi, że na takie rzeczy wydał około 6tys, czyli ok. 5k zł. Ma go od roku, ale ma problem, bo na zimnym troche go tzn. dusi, ale jak podgrzeje świece to odpali mu za 1. Oc do kwietnia i przegląd do czerwca. Chciał za niego 3k zl i zbytnio nie chciał się targować. Nie wiem czy opłaca się. W sumie auto też zbytnio mi nie potrzebne, używałbym go pewnie na jakieś przejażdżki. Też zastanawiałem się z jego późniejszą sprzedażą, chyba ten model nie jest leciwy? Blacharka w znośnym stanie z czego co widziałem, bagażnik troche podżera, klima szyby auto z przodu, radio
rolens
Nowicjusz

Auto: golf 2
Skrzynia biegów: Manualna

16 Sty 2020, 20:09

nie warto, silnik który ma lipny układ wtryskowy, on już wie że nie warto dalej inwestować i chce go sprzedać zanim jeszcze nie padł całkiem układ wtryskowy bo już są objawy. Nie potrzebne Ci auto to nie kupuj a druga sprawa kupić problem można szybko
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Sty 2020, 21:10

6tysięcy w ciągu roku i chce sprzedać..
Już powinna Ci się zaświecic lampka ostrzegawcza..
Samo TDCI z tamtych lat nie należy do udanych ze względu na właśnie kiepski układ wtryskowy.

Tak więc szkoda zachodu i nerwów a jak niepotrzebujesz auta to tym bardziej szkoda robić sobie problemy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sty 2020, 23:21

Dzięki za szybkie odpowiedzi. Z czego co wiem to sprzedaje ze względu, że wyjeżdża do Anglii do pracy. Jednak i tak jakbym miał wybierać wolałbym jakiegoś saaba albo audi.
rolens
Nowicjusz

Auto: golf 2
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Skoda Yeti i Octavia Scout we flocie TOPR-u
    SKODA Polska przekazała ratownikom Tatrzańskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego dwa kolejne modele - Yeti i Octavię Scout. 15 stycznia 2013 roku nastąpiło oficjalne przekazanie kluczyków do dwóch modeli ...