Ford Kuga Problem dach panoramiczny

19 Kwi 2019, 20:29

Witam, mam taki pasek na dachu i nie wiem co się z tym dzieję. Czy to schodzi lakier czy folia. Dach od początku jest szklany. Od środka jak sie patrzy to niby jakaś folia czy coś w tym stylu jest. Dodaję zdjęcia jak to wygląda od zewnątrz i od wewnątrz
srokawojt21
Nowicjusz

21 Kwi 2019, 16:14

możesz zrobić zdjęcie z bliższej perspektywy?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Kwi 2019, 11:29

w załączniku masz, dodam że jest to podwójna szyba. Da się z tym coś zrobić ? Przynajmniej jakoś zamaskować
srokawojt21
Nowicjusz

22 Kwi 2019, 13:44

szczerze mówiąc pierwszy raz coś takiego widzę, możesz nakleić czarny pasek na miejsce gdzie jest to widoczne, folia do oklejania szyb też może zdać egzamin
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

07 Maj 2019, 15:38

Dziwnie to wygląda tak jak by ktoś szorował to szczotką. To pierwsze zdjęcie pokazuje tą szybę od środka?
@Kao folia musiała by iść od środka więc raczej odpada bo nie przykleisz jej od samego rantu.
Mnie się wydaje że rozwarstwia się ta szyba od przodu i stąd taki efekt jak patrzymy od góry. Jedyny sposób na zamaskowanie tego to pewnie przyklejenie jakiegoś paska od góry :/ co pewnie będzie kiepsko wyglądało.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

07 Maj 2019, 15:45

Cichy77 napisał(a):@Kao folia musiała by iść od środka
niby dlaczego? Tez mozna ją przykleić od zewnątrz a bedzie lepiej wyglądała jak naklejka moim zdanien
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrobaczka do szyb samochodowych
    Skrobaczka do szyb to narzędzie niezbędne dla każdego kierowcy, który zimą, podczas mrozów parkuje swoje auto na zewnątrz. Przydatna jest także zmiotka, a dla mniej cierpliwych odmrażacz lub mata antyszronowa ...
    Najpopularniejsze marki premium w Stanach Zjednoczonych
    Wiemy już, którzy producenci z segmentu premium cieszyli się największym uznaniem Amerykanów w trudnym 2020 roku. Rywalizacja w czołówce była bardzo zacięta, a różnice w sprzedaży okazały się minimalne. ...

07 Maj 2019, 16:00

Jak będzie przyklejona na kawałku to jej rant po pewnym czasie zacznie sie odklejać. Widziałem takie rzeczy i jak nie były przyklejone po całości od zewnątrz to szybko ulegały degradacji przez wpływ czynników zewnętrznych.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

07 Maj 2019, 18:45

Po części masz racje bo nic nie jest wieczne ale lepsze to niż to co jest w tej chwili
Kao
Moderator
Awatar użytkownika