Gaśnica

10 Maj 2007, 13:03

kupiłam używany samochód i znalazłam w nim gaśnicę. wszystko fajnie, tyle że owa gaśnica jest przeterminowana. stąd moje pytanie, czy gaśnicę lepiej 'serwisować' (gdzie w warszawie?) czy lepiej kupić nową (jakiej firmy? gdzie? ile kosztuje?). gaśnica którą mam jest zainstalowana w takim specjalnym metalowym trzymadełku pod siedzeniem pasażera, czy ewentualnie jak kupię nową to czy będzie pasowała do trzymadełka? a może nowa też będzie z trzymadełkiem? z góry dziękuję za pomoc :)
Gość1392

10 Maj 2007, 13:11

Moim zdaniem bardziej opłacalne jest kupno nowej gasnicy nie legalizacja (która cena nie kiedy przewyzsza cene nowej gasnicy), a co do owego "trzymadełka" to najczescie nowa gasnica jest juz wyposażona w nie... Kupic mozna z pewnoscia w kazdym sklepie motoryzacyjnym.. :o
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

25 Maj 2007, 14:19

dziękuję :)
Gość1392

27 Maj 2007, 00:59

nie chodzi już o przepisy czy musi być czy nie...

może gdybym nie zaniedbał tego małego czerwonego elementu to dzis bym jeszce miał SAMOCHÓD....a tak to chodze teraz z buta....
jaki byl taki byla ale sam na niego zarobilem i sam go utrzymywałem...lubilem go...

[link wygasł]
[link wygasł]
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

13 Cze 2007, 18:17

Koszt przeglądu oraz nadania nowego terminu przydatności ( o ile gasnica nadaje sie do uzytku ) to 15 zl obejmuje caly rok. Operacje mozna wykonac w każdej remizie :)

Koszt nowej - przydatnej na ok rok gasnicy w hipermarkecie np. Tesco to 20,50 ( tyle pacilem ) - kwestja jak daleko masz na remize :) i czy dojedziesz na 1 litrze benzyny w tę i z powrotem :)
Wiadomo ci sie oplaca - a stara mozna wystrzelic :) ( o ile dziala :) )
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    3 miliony silników EA211
    19 czerwca 2020 w fabryce Mladá Boleslav został wyprodukowany trzymilionowy silnik EA211 dla samochodów ŠKODA i innych marek z Grupy Volkswagen. Pierwszy egzemplarz zjechał z linii produkcyjnej w 2012 ...