15 Kwi 2008, 18:06
Serwis "TAND"
Gdynia Cisowa
ul. Morska 455
Witam.
Od razu zaznacze na początku, że wszystkie wcześniej wykonywane naprawy w tym serwisie były bez zastrzeżeń, aż do dziś.
Od pewnego czasu zaczeło huczeć mi łożysko z przodu. Do końca nie byłem w stanie określić po której stronie, stawiałem na lewą. Pojechałem więc go ww. serwisu, zgłosiłem wymianę łożyska lewego przedniego z
opcją sprawdzenia jeszcze czy to na pewno to. Pani zapisała do kompa zgłoszenie ( Uwaga !! Wpisała lewy tył !!), wydrukowała mi to. Ja patrze na to i mowie, że błąd - powinno być przednie, lewe. Pani mowi ok, pomyłka. Ale najwidoczniej nie poprawiła na zgłoszeniu w kompie.
Po paru godzinach dostaje telefon, że samochód gotowy. Pojechałem i zostałem poinformowany, że wszystko zrobione, przód lewy wymieniony. Powiedzieli mi tylko, że nie miał kto jechać sprawdzić tego, ale wszystko powinno być ok.
No dobra myślę... pytam się czy na pewno przód był robiony. Pani mówi tak, tak ... oczywiście.. jeżeli byłby robiony tył to zapłaciłby Pan za samą robociznę 150 zł (!! wow !!). Już wtedy miałem złe przeczucie.
Podziękowałem i ruszyłem... No i co? Jak huczało wcześniej, tak huczało dalej.
"lekko" poddenerwowany pojechałem na stacje diagnostyczną na sprawdzenie czy to na pewno łożyska. No bo skoro wymieniali to powinno być dobrze. Co się okazało ? PRZÓD LEWE łożysko do wymiany. Wkurzyłem się ostro i mowie, że zrobili mnie w balona. Pan serwisant zapytał się gdzie robiłem samochód, po czym ... wyjął telefon i zadzwonił do nich. Powiedział co i jak i pewnie uświadomił im, że przyjadę.
Pojechałem i mowie co i jak. I czego się dowiaduje...? że wszyscy mechanicy widzieli jak sprawdzali moje łożysko i wszyscy zgodnie mówili, że jednak tył lewy był walnięty i wymienili go. I jak sprawdzali to przód nie huczał wogóle. Chłopaki mieli czas, żeby ustalić wspólną wersję w momencie jak jechałem ze stacji diagnostycznej do nich.
Żadne próby wyjaśnienia sytuacji nie przyniosły skutku. Nie chcieli zając się wymianą ani zwrotem pieniędzy. Pani w czarnych włosach nawet nie była zdolna się przyznać, że to jej błąd był w zgłoszeniu ani do tego, że po prostu mnie oszukiwała mówiąc, że przód zrobiony. Zostałem nabity w butelke 80 zl łożysko + robota 100 zł ( za wymianę łożyska dobrego na dobre )
Pozdrawiam i polecam pomyśleć zanim będziecie chcieli pojechać do nich coś naprawiać.