Golf 4 1.9 tdi 130 KM - brak mocy

23 Sie 2010, 21:15

witam wszystkich posiadam golfa 4 1.9 tdi 130 KM i mam problem z brakiem mocy... otóż samochód nie ma przyspieszenia od 1000 do 2000 obrótów na kazdym biegu, po przekroczeniu 2000obr. wraca moc... dalej jak przekrocze 150 km/h załącza sie tryb awaryjny i jazda staje sie tragedią , byłem z nim na kompie ktory pokazał regulator ciśnienia turbo, byłem u kilku mechaników każdy mowi co innego ale prawdopodobnie turbina do regeneracji... dziwi mnie to bo ani nie kopci ani nie łyka oleju i słychac jak turbina sie załącza... chciałbym was zapytac o rade co to moze byc albo moze sie ktos spotkał z podobnym problemem, szukałem na innych forach i pisali ze jesli turbina do regeneracji no to musi kopcic i brac olej a u mnie tak nie jest prosze o rade pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez piotro4, 23 Sie 2010, 22:06, edytowano w sumie 1 raz
piotro4
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

24 Sie 2010, 20:26

przytarte łopatki sterowania ciśnieniem doładowania..mechory mówią do regeneracji a tylko rozruszają i każą płacić 800zł :mad:
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

24 Sie 2010, 20:43

wielkie dzieki za odpowiedz... przytarte łopatki podobno je jakos czyszcza ale czy to zdaje egzamin i na jak długo??... jeszcze wczoraj sprawdzałem olej i nic nie ubyło, w sumie mam prejechane 176 tys auto było sprowadzone rocznik 2002 czy długa jazda z taka awaria jest niebezpieczna??? na slasku wszyscy mechanicy od wrzesnia umawaija;/
piotro4
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

25 Sie 2010, 20:13

Tak czyszczą i zdaje egzamin..aby to wyeliminować trza czasem autko powkręcać na duże obroty a nie cały czas na emeryta,,tego wina
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Japan Taxi - aplikacja taksówkowa na telefony i tablety
    Toyota szuka sposobów na umocnienie swojej pozycji w nowych, przyszłościowych branżach, dlatego angażuje się w nowoczesne usługi transportowe, oparte na technologii łączenia samochodów w chmurze. W tym miesiącu ...