Problem z odpaleniem

25 Sie 2010, 12:54

Witam. Jestem kierowcą Toyoty Corolli 1.8 D z 1986r. Nigdy nie miałem problemu z jej dopaleniem. Mimo jej wieku zawsze paliła na dotyk, jednak od pewnego czasu już 3 razy zdarzyło mi się, że miała duży problem z odpaleniem. Kręcić-kręciłą, lecz nie dopalała. Podejrzewam, że to może wina BIOESTERU, którego od niedawna leję do toyotki. Mówiono mi, że takie auto jak moje będzie śmigało na tym paliwie, bo w innych tych nowszych to siadają wtryski. I teraz moje pytanie: Czy moja toyota jest na wtrysku i czy bio paliwo, które do niej tankuję może mieć wpływ na jej problem z odpaleniem? Z góry dziękuję za pomoc.
Muma197
Muma197
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

25 Sie 2010, 15:30

Spocos w Pueblos,takiemu silnikowi mało co jest w stanie zaszkodzić,nawet piwo! :wink: Pierwsze,usuń filtr i zobacz czy będzie odpalał bez problemu.Jeśli dalej nie,to musisz przyglądnąć się układowi wtryskowemu.Czy gdy normalnie jedziesz nie zauważyłeś spadku mocy?! Czy ,gdy gorący silnik odpala bez problemu?!Jeśli tak to sprawdź świece.Tak oczywiscie,wszystkie diesle są na wtrysku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...