Golf gaśnie

17 Paź 2010, 21:21

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem Golfa IV TDI, 130KM, 6 biegowy, rocznik 2002.

Od jakiegoś miesiąca auto gaśnie mi np. gdy dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło. Zdarza się to tylko dopóki temperatura nie dojdzie do 90 stopni, potem jeszcze nigdy nie zgasło auto.
Co dziwne nie słyszę ani nie czuje aby obroty jakoś specjalnie spadały ...

Mechanik powiedział, że to może być filtr paliwa ale wydaje mi się to mało możliwe.

Macie może jakieś sugestię??
Skorpion82
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska

18 Paź 2010, 23:05

Skorpion., tak tego nie wykuca, gdyż przyczyn może być wiele,to co wydaje się mało możliwe. może okazać się przyczyną,diesel lubi nagle zgasnąć, gdy brakuje mu paliwa.

[ Dodano: 18 Październik 2010, 23:06 ]
Nie zapominaj jeszcze o tym,że filtry potrafią zaabsorbować i magazynować dużo wody.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Paź 2010, 13:19

Oby faktycznie to był filtr bo jak nie to zanosi się ciężka przeprawa finansowa :(
Skorpion82
Nowicjusz

19 Paź 2010, 13:36

Skorpion,wiesz o tym,że największe zapotrzebowanie na paliwo jest wtedy gdy silnik zimny,auto potem nie jest słabe gdy normalnie jeździsz,powinieneś odczuć spadek mocy przy zapchanym filtrze.?!Sprawdź jeszcze szczelność układu dolotowego.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Paź 2010, 11:08

Filtr wczoraj został wymieniony a i tak dzisiaj zgasło auto :(

Jakieś inne propozycje?
Skorpion82
Nowicjusz

20 Paź 2010, 21:29

pod komputer podłącz zobacz usterki i diagnoza silnika (parametry)
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...