REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kisiu333 napisał(a):Witam, czy łatwiej za dwa trzy lata będzie odsprzedać takiego golfa 2.0 TDI czy Toyota Corolla hybrid 180 km?
kisiu333 napisał(a):Witam, czy łatwiej za dwa trzy lata będzie odsprzedać takiego golfa 2.0 TDI czy Toyota Corolla hybrid 180 km?
szybki napisał(a):kisiu333 napisał(a):Witam, czy łatwiej za dwa trzy lata będzie odsprzedać takiego golfa 2.0 TDI czy Toyota Corolla hybrid 180 km?
Wykonaj test :
Otwórz OtoMoto zobacz ile kosztuje prius tak około 10r i zobacz ile kosztuje wypasiony golf TDI
kisiu333 napisał(a):Myślałem, że ten uśmiech będzie oznaczał, że prius jest droższy. A tu niespodzianka, golf ma większą cenę ....
PabloTrek napisał(a):Bo to dwa różne auta, Golf 7 (bo o nim mowa) to nowszy model auta niż Prius III, który bardziej jest konkurencją dla Golfa 6, dla golfa 7 to bardziej Prius IV
PabloTrek napisał(a):Ogólnie Golfa 7 TDI highline to z 60k trzeba liczyć średnio.
Rokiko napisał(a):Jeździsz w trasy i robisz rocznie 30tkm+ to TDI, a jak po miejscu i mniejsze naloty robisz to bierz Hybrydę. Nie patrz na to za ile sprzedasz auto za trzy lata bo dzisiaj tka szybko się wszystko zmienia że ciężko określić jak to będzie.
Ok, ale tak w ramach hybrydy toyoty dodałem info o 1.8 bo ktoś pisał o Prius III. Co do przebiegu to faktycznie może powinno się napisać krótkie dystanse lub długie przy jednorazowych przejazdach i to by w tym przypadku lepiej pasowało.szybki napisał(a):Jest pytanie o 2,0 a nie o 1,8 w dodatku co to znaczy 30k.km.
No to prawda ale w Golfie będzie trochę ciszej. Ja sam bym wybrał hybrydę bo wersja 2.0 z Corolli naprawdę daje radę i do tego potrafi być oszczędna. Generalnie nawet bym chyba wolał jak mi w trasie przy podobnych prędkościach spali trochę więcej na plus mniejszych problemów ale nie wszyscy jeżdżą zgodnie z przepisami, a hybrydą szybciej niż ~185km/h nie pojedziesz.szybki napisał(a):jak wystarczę że jeździsz autostradami zgodnie z przepisami i hybryda będzie ok