Grzałka sondy lambda 2

04 Lut 2021, 14:18

Witam. Mam problem z 206, 1,4 bemzyna z 2004 roku, mianowicie wywala błąd grzałki sondy 2, sonda nowa lecz nie ma napiecia na dwóch bialych przewodach grzalki, piny w kostce ok. Gdzie dalej szukać? Co podaje napiecie na tą sonde?
Bordo206
Nowicjusz

04 Lut 2021, 15:30

Napięcie sprawdzałeś przy podłączonej sondzie? Jeżeli tak to trzeba szukać dalej w instalacji być może gdzieś jest pęknięty kabel w peszlu. Sprawdź jeszcze bezpieczniki.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Lut 2021, 17:55

Bezpieczniki sprawdzone, napiecie sprawdzane na podłączonej sondzie, gdzie jest nastepne połączenie tych przewodów zeby sprawdzić przejscie? Moduł bsi? Sterownik?
Bordo206
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Biały osad pod korkiem oleju
    Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...
    Honda HR-V - kompaktowy SUV
    Consumer Reports przetestował kompaktowego SUV-a Hondy z niedostępnym w Polsce benzynowym silnikiem 1,8 l. Tak skonfigurowane auto uzyskało średni wynik 29 mpg. W miejskich warunkach było to 20 mpg, zaś na szybkiej trasie ...