Help do 11tyś, no może 12...

10 Gru 2008, 12:44

Koledzy pomozcie mi wybrac auto bo czym wiecej szukam to sie gubie. Jak juz cos wybiore poczytam opinie na jego temat to rezygnuje ;[ :roll: Szukam auta wygodnego, ekonomicznego najlepiej w ocynku ( i tu mam klopot skad mam sie dowiedziec jakie auta sa ocynkowane? rovery sa na ocynku?? a jak tak to od ktorego rocznika i modelu? ), kombi mile widziane i zeby mialo troche bajerow np ABS , pp , es itp. Kaska nie zaduza ale mozna juz cos powybierac . Szukalem miedzy volvo, rover, opel ale nie wiem czy ocynk maja? Z gory dzieki za podpowiedzi :D
dziadol15
Nowicjusz

Miejscowość: Rumia

10 Gru 2008, 12:45

Aha no i oczywiscie zebym nie musial spedzac wiecej czasu na kanale niz na drodze :lol: tez biore pod uwage koszty eksploatacyjne :!:
dziadol15
Nowicjusz

10 Gru 2008, 13:04

jako że polecam wszystkim to i tobie polecę bo warto [link do Gratka wygasł]
cena do negocjacji!!
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

10 Gru 2008, 13:39

Witam!

Na mój gust bym polecił:

- Audi 80 kombi 1.9 tdi - 90KM - blacha ocynk. Ostatnie roczniki '93 - '94 są chyba w Twoim przedziale cenowym. Solidna bryczka - dobra jakość.

- VW Passat kombi '94 - '95 - szlagier polskich dróg, w dieslu ekonomiczny.

- Rover 620 / Honda Accord - (spokrewnione osobniki), 2 litrowy oszczędny diesel 105 KM - może być ciekawy około rocznika '95 i wyżej

pozdro
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice

10 Gru 2008, 18:38

ale czy vw i volvo sa juz w ocynku w tym roczniku/?? volvo moge wychaczyc okolo 97r z vw paskiem gozej 94,95r ale vw raczej nie ma ocynku? A wracajac do rover 416 98r 1,6benz kombi co o tym mozecie powiedziec? jest juz w ocyniku bo to dla mnie najwazniejsze!! jak mozna sprawdzic czy dany model, rocznik auta mial juz blachy w ocynku??
dziadol15
Nowicjusz

10 Gru 2008, 18:45

A jeszcze wracajac do audic tez mam 2 na oku co powiecie na ta audi 80 kombi 95r 1,9 90k/m abs, el, es, alu, szyberdach, cz, pp hmm?? i druga podobna tylko z silnikiem 2,0gaz Moze ktos wie cos wiecej na temat tych silnikow i ich eksploatacji?? A jakie silniki ma audica 2.5 tez sa dobre czy lepsze 1,9?? i to samo bym chcial sie dowiedziec w roverze :o czy lepiej benz 1.6 czy diselka 2.0?? oczywiscie mi chodzi o silniki jak najmniej awaryjne i oszczedne chyba jak wszystkim 8)
dziadol15
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak można zmniejszyć wydatki na paliwo?
    Dużo kierowców każdego dnia korzysta z samochodu, a koszty paliwa rzędu kilkuset złotych miesięcznie nie zaskakują. Często dla kierowcy wydatek na paliwo jest dosyć sporym miesięcznym obciążeniem. Niestety gwałtowny ...
    Eco driving w zimie, kiedy za oknem trzyma mróz
    Jak być eco, kiedy za oknem mróz? Dzięki utrwalaniu odpowiednich nawyków z każdą kolejną zimą zauważymy coraz większą różnicę w portfelu. Eco driving to styl jazdy, który możemy wykorzystywać niezależnie ...

10 Gru 2008, 19:45

kolego gdzie Ty szukasz ocynku, jak wiekszosc aut w Twoim przedziale cenowym juz na niejednym słupie wyladowała, a Ty chcesz zeby nie gniło :)

z tym słupem to był zart, ale wiekszosc aut w tej kasie cos zaliczyła wiekszego lub mniejszego :lol:
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

10 Gru 2008, 20:38

silnik 1.9 tdi był wstawiany do VW, audi, volvo S40/V40, skoda, seat - dość niezawodna jednostka i ekonomiczna (chyba jedna z lepszych na rynku w tym przedziale cenowym). Chyba, że ktoś nie lubi diesli.
silnik 2.5tdi VW,audi,volvo jest już 5 cylindrowy, mocniejszy, ale troszkę więcej pali, opłaty OC wyższe.

jeśli chodzi o audi 2.0gaz/1.9 tdi - koszt przejechania 100km jest bardzo zbliżony. Obie jednostki są ok. Kumpel jeździ 2.0 gaz i sobie chwali, a ja 1.9tdi - też super. benzynka nieco zrywniejsza - tylko ta butla.........przeszkadza.

a co do rovera 416 to jest chyba konstrukcja hondy. Po prostu honda civic. a hondy nie trzeba reklamować.....solidne bestie.
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice

11 Gru 2008, 12:09

O to mi chodzi ze nikt nie wie w jakich latach wchodzily ocynki !! a za ta kase moge znalesc ocynk np audi, astra od 99, i z tego co wiem to vectra tez 99. Ale nigdzie nie moge znalesc nic o roverku i vovlvo i dlatego draze tak ten temat :o A jak nikt nie wie to gdzie moge o tym sie dowiedziec!! ??
dziadol15
Nowicjusz