Małe ekonomiczne auto do 3tyś.

07 Gru 2008, 10:33

Potrzebuje małe ekonomiczne auto do 3tyś i zastanawiałem się nad cc lub uno co wy na to?
maniek cz-wa
Nowicjusz

07 Gru 2008, 10:53

jak dla mnie to lepsze CC900, jakoś bardziej mi się widzi niż ten kanciak uno, miałem takiego cienkiego i jeździłem prawie rok bez żadnych problemów.
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

07 Gru 2008, 12:13

No nie wiem czy CC jest dobrym wyborem. Nie ma bowiem wspomagania, elektryki szyb i lusterek, klimy, skóry, centralnego zamka, autoalarmu, bagażnika (jeżeli ktoś zdecyduje się na LPG, a zdecyduje na pewno).
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Gru 2008, 12:48

Dishman napisał(a):No nie wiem czy CC jest dobrym wyborem. Nie ma bowiem wspomagania, elektryki szyb i lusterek, klimy, skóry, centralnego zamka, autoalarmu, bagażnika (jeżeli ktoś zdecyduje się na LPG, a zdecyduje na pewno).

I po co cwaniakujesz??? Zresztą wychodziły seryjnie cc które miały zarówno klimę, centralny zamek, elektryczne szyby, autoalarm... Co do wspomagania to i tak leciutko się kręci... Polecam cc silnik dużo nie pali jest nawet i zrywny i przy dbaniu o niego odwdzięcza się bezawaryjnością :)
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

07 Gru 2008, 12:56

Dishman napisał(a):No nie wiem czy CC jest dobrym wyborem. Nie ma bowiem wspomagania, elektryki szyb i lusterek, klimy, skóry, centralnego zamka, autoalarmu, bagażnika (jeżeli ktoś zdecyduje się na LPG, a zdecyduje na pewno).

kolego to ma być auto do 3tys zł a nie limuzyna!!!
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

07 Gru 2008, 19:02

CC to nie jest zły wybór. Części do niego (zresztą tak jak do uno) są śmiesznie tanie, a wiele napraw samemu bez problemu można przeprowadzić
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Czym tak naprawdę jest tuning samochodów?
    Zakup nowego samochodu to dla wielu osób bez wątpienia ważne wydarzenie. Dla każdego oznacza ono jednak co innego. O ile dla większości z nas nowy samochód to po prostu środek transportu do pracy, sklepu czy ...

07 Gru 2008, 20:08

Ja terz bardziej stawiam na CC tylko niewiem jak u niego ze spalaniem i awarjami
maniek cz-wa
Nowicjusz

08 Gru 2008, 01:15

Mój kolega miał uno. Jest większe od cc , wygodniejsze , ma większy bagażnik i są modele 5-cio drzwiowe. Wiem ,że nie szukasz limuzyny więc jeśli jeździsz sam lub w 2 osoby to cc moze wystarczyć. Ale na 3 osoby lub więcej to chyba uno lepsze. Życzę udanego zakupu i pozdrawiam.
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Okolice Nowego Sącza

08 Gru 2008, 02:54

Zdecydowanie Uno. Jest większe od CC a wygląda jak wygląda, ale w tej cenie nie to się liczy polecam 1.1 fire. Auto daje rade jest dość zrywne i mało pali. Awaryjność jak to we Fiatach-przeciętna, dodatkowo 5 drzwi. Ja zrobiłem Uno 50 tyś zanim sprzedałem a poza drobnymi usterkami nic się nie działo(50 tyś od przebiegu 120tyś) CC 900 z przebiegiem 76tyś non stop na warsztacie, głównie zawieszenie, ale dla tego zmieniłem je na Uno.
piotr84
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz - okolice

08 Gru 2008, 13:52

CC pali 7 litrów jak nic. Nie jest to zadowalający wynik. Jedyne co moge doradzić to dołożyć ten 2000 zł ... poczekać aż się uzbiera i zaatakować opla corse :P No ale wybór należy do Ciebie. Jeśli masz te 3000 zł i wiesz, ze więcej na chwile obedną nie możesz wydać, no i że nie uzbierasz to kup CC.
LUDZIE, którzy piją, są dla mnie NICZYM .............................................NICZYM BRACIA!
Czapla
Nowicjusz

Miejscowość: że znowu ...

08 Gru 2008, 17:24

tylko niewiem czy już sie rozejżeć czy poczekać do nowego roku :?:
maniek cz-wa
Nowicjusz

08 Gru 2008, 20:03

Po nowym roku auta zwykle tanieją, bo jakby nie patrzeć "postarzały" się o rok. No a im bliżej wiosny, tym większa na nie podaż, a więc to też ma wpływ na kształtowanie ceny
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

11 Gru 2008, 19:40

Ja bym ci radził wybrać Fiata Uno...naprawy są tanie jak barszcz, mało pali, tylko że blachy są słabe i często bedziesz robił z zawieszeniem (':?') . Moje Uno 1.1 ma już 350 tys. przebiegu i jeszcze można nim nieżle pogarować (':D')
Stinger91
Nowicjusz