Honda Accord VII 2.2 I-CTDi 140KM POLIFT DŁUGO KRĘCI

20 Wrz 2019, 19:23

Cześć posiadam Honde Accord VII 2.2 I-CTDi 140 diesel w wersji poliftowej i zmagam się z takim dziwnym problemem że samochód kreci dłużej niż powinien, czasem odpali szybciej czasem kręcę go dłuuuugo.. najdłużej jak go kręciłem to 5s czy to zimny czy ciepły. Dzisiaj zmieniłem filtr paliwa i myślałem ze ustąpi problem bo filtr był bardzo oo... zabrudzony, lecz to nie spisało się i tak samo kreci.

Samochód ma pod maska tak zwana "gruszkę" którą pompowałem paliwo po zmianie filtra, gdy już układ się odpowietrzył wszystko ok to pomyślałem aby druga osoba pompowała gruszką kiedy ja będę odpalał samochód, ku mojemu zdziwieniu odpalił o wiele szybciej i nawet zdaje się ze odpalił tak jak powinien odpalić sprawny Accord, zgasiłem samochód i odpaliłem go zaraz już bez pompowania i odpalił tak samo..

Po dłuższej chwili stania dałem mu około 10 minut spróbowałem go odpalić ponownie, odpalił ale już kręcił dłużej tak jak kiedyś.

Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Mechanik po podpięciu komputera stwierdził mi kiedyś ze wtrysk jeden leje ale ciśnienie na pompie wysokiego ciśnienia jest dobre takie jedynie informacje mam.

Zapraszam do udzielania się w temacie, dziękuje i pozdrawiam! :ok:
Elektryk110kV
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok 4MOTION
      Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...
      Volkswagen i Porsche łączą siły
      Przyspieszony proces integracji umożliwi połączenie działalności związanej z produkcją samochodów już z dniem 1 sierpnia 2012 - Volkswagen Group w pełni przejmuje kontrolę nad działalnością Porsche uzyskując pozostałe ...