Honda accord VII czy dozbierać na VIII

09 Cze 2016, 16:35

Cześć, mam w sumię trochę powiększony budżet i myślę, żeby zamiast Hondy Accord VII kupić wersję VIII. Benzyna 2.4 najbardziej mi wpadła oko i zagazować.
Myślałem jeszcze o automacie do tego. Ewentualnie też kusi e90. Co sądzicie o takiej opcji, dobrze myślę ? czy może jednak inny wybór byłby lepszy ?

Nie napisałem - budżet wstępny był 30 000, ale możliwe że będę mógł powiększyć do 45 000. Nie wiem tylko czy jest sens, Honda Accord VII mi się bardzo podoba i mniej wydam (więcej na wakacje), ale może jest ogromny przeskok i naprawdę warto dołożyć.
Ostatnio edytowany przez jacobson, 09 Cze 2016, 16:55, edytowano w sumie 1 raz
jacobson
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Cze 2016, 16:54

Powiększony budżet to...?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Cze 2016, 16:56

Do 45 0000 (edytowałem post bo przez nieuwagę nie dodałem info :P)
jacobson
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Cze 2016, 16:59

Jak CI się podoba Accord VII to wg mnie nie warto wysupływać 15tys. na nowszego. Silniki te same (tj. spokrewnione konstrukcyjnie). Szukaj polifta VII z 2,4, bo tak to pewnie z VIII trafiałbyś tylko 2,0
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W gąszczu znaków drogowych - interpretacja przepisów
    Każdy kierowca jest zobligowany, aby stosować się do znaków drogowych. To bardzo ważny element ruchu drogowego, który z wielu przyczyn może być lekceważony i niezauważany przez kierowców. Za niezastosowanie ...
    Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...