Honda Civic VII Drgania w zakresie 110-140~

19 Paź 2018, 22:36

Cześć nigdy nie miałem takiego problemu ale dotknął mnie a mianowicie miałem drgania kierownicy i dudnienie przy hamowaniu a wiec wymieniłem tarcze przednie, myślałem ze wszystko będzie dobrze ale nie bo tylko ustało dudnienie(krzywe tarcze) pojechałem za niedługo założyć inne opony z powodu zakupu innych, koła wyważone założone myślałem ze będzie okej bo tamte stare opony były w nie najlepszym stanie, lecz to nic nie dało. Za tydzień podjechałem aby mi sprawdzili czy wszystko okej i wyważyli jeszcze raz, nawet to nie dało pożądanego efektu. Na oponach nie widać żadnych wybrzuszeń ani nic a drży tylko przy 110-140~~ ale jest jeden szczegół NIE ZAWSZE DRŻY tą kierownica ale więcej razy jest ze drży niż nie drży.
Doradzicie co zrobić w zaistniałej sytuacji? Gdyby coś było z opona czy z felga to by non stop raczej drżało ale ze mam czasem ze nie drży nic to nie wiem.
Liczę na szybki odzew z waszej strony!
Sziomek
Nowicjusz

19 Paź 2018, 22:47

Sprawdź wszystkie poduszki silnika oraz skrzyni.
Jest też opcja że felga jest krzywa, a przy wyważaniu całego koła to nie wyjdzie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Paź 2018, 20:54

Ale czasem nie ma drgań, np dzisiaj nie miałem no to krzywa felga to raczej nie. A z poduszkami to tez by tak było wiec..
Sziomek
Nowicjusz

20 Paź 2018, 21:22

Od czegoś trzeba zacząć i niczego nie skreślaj, bo wcale to takie pewne nie musi być (znam historie gdzie drżenie kierownicy powodowały tylne opony, a dokładnie guz niewidoczny na pierwszy rzut oka).

Ogólnie to cały układ kierowniczy do sprawdzenia i napędowy (drążki, półosie itp).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

21 Paź 2018, 15:45

Toś mi pomógł ! :ok: