Honda Civic - wymiana paska rozrządu, proszę o pomoc

11 Sty 2009, 10:00

Witam
Wymieniam pasek rozrzadu w hondzie civic 1.5 i mam problem. Na kole pasowym są cztery rowki, trzy obok siebie (środkowy czerwony) i czwarty rowek kawałek dalej. Na który rowak mam ustawic ?? (gdzieś czytałem ze ten czerwony znak to jest wyprzedzenie zapłonu, więc to chyba nie to) Z góry dziekuje za odpowiedzi. Numer gg 112849
lucjan0118
Nowicjusz

• 11 Sty 2009, 10:22

jezeli ustawienie tego koła o którym mowisz jest istotne dla pracy silnika to nie da sie go załozyc inaczej cos nie bedzie pasowało dobrze sie przyparz czy wszystko jest ok jak zakładasz
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

11 Sty 2009, 10:41

Chodzi o to ze nie wiem który znak to GMP bo są aż 4 znaki. Koło założone jest na klinie
    lucjan0118
    Nowicjusz

11 Sty 2009, 22:17

pewnie masz problem bo nie zrobiłes sobie własnych znaków a któres koło przeskoczyło po zdjeciu starego paska?
    mlody861
    Zaawansowany

12 Sty 2009, 15:52

wymieniłem pasek rozrząd autko odpaliło na dotyk wchodził na obroty bez problemu, po 15 min gdy sie silnik zagrzał nie chciał przyjmować gazu tak jak by mu paliwa brakowało. Na zagrzanym silniku auto nawet nie chce zapalać. dopiero jak ostygnie to zapali. Nie wiem co mu jest, macie jakies pomysły?
    lucjan0118
    Nowicjusz

12 Sty 2009, 20:17

a czy wczesniej było dobrze bo te objawy nijak nie mają sie do rozrządu
    mlody861
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda po śniegu w górach - znak C-18
      Planując wyprawę w góry, konieczne jest odpowiednie przygotowanie na wszelkie warunki atmosferyczne. W przypadku zauważenia znaku C-18 przy pokrytej śniegiem trasie, który nakazuje stosowanie łańcuchów ...

13 Sty 2009, 07:55

Właśnie wcześniej było dobrze. Nie wiem czy sie coś z komputerem nie popieprzyło. Niby robiłem reset kompa ale jest dalej to samo. Nie wiem czy jakiś czujnik sie zepsuł czy co. Dzwoniłem do elektryka to nie ma czasu nawet przyjechać
    lucjan0118
    Nowicjusz

13 Sty 2009, 19:49

sprawdz jak auto sie rozgrzeje i zgasnie czy jest iskra, jakby rozrzad był zle ustawiony to by słabo palił i nirówno chodził o ile by chodzil
    mlody861
    Zaawansowany

13 Sty 2009, 20:48

sprobuj wypiac filtr paliwa i podepnij przewod paliwowy bezposrednio bez filtra.
    rino
    Nowicjusz

14 Sty 2009, 20:04

Dzieki za odpowiedzi, auto oddałem do elektryka
    lucjan0118
    Nowicjusz