Hyundai Coupe, czy coś innego?

14 Sie 2008, 17:29

Mam zamiar kupić pierwszy samochód. Nie mam wiele hajsu, bo studiuję. Mam równe 10 tysiecy naszej kochanej polskiej waluty. Skłaniam się ku Hyundaiowi Coupe z roczników 97/98. Rozmawiałem ze znajomkiem sprowadzającym auta z krajów beneluxu w tej sprawie. Z tymże nie mogę się doszukać jakichś wprost wypowiedzianych opini o tym aucie. Prosiłbym o jakieś wypowiedz dostarczające informacji na temat trwałości, cen części, eksploatacji. Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i odradzał mi kupno tego modelu ze wzgledu na rzadkosc czesci zamiennych, zwracal moja uwage tez na to, ze jak ktos kupuje taką furkę, to najczęsciej ją rżnie. Jestem tez ciekaw jak spisuje sie gaz w tym samochodzie, i w 1.6 i w 2.0. Jeżeli odradzacie ten samochód to co polecacie? z gory dziekuje za jakies rady.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Sie 2008, 18:20

Jak już to tylko 2.0, samochodzik fajny i w ogóle, ale wątpię, żebyś za 10k dostał ładny i zdrowy.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Sie 2008, 23:11

Dlatego staram sie go sprowadzic. Jak nie bedzie zadnego egzemplarza w miare dobrym stanie technicznym za te kase, to znajomek po prostu mi nic nie zwiezie. Ewentualnie odwleke kupno o jakis czas i pociułam jeszcze troche, chociaz szczerze mowiac potrzebny mi jest juz teraz samochod. Wiec co innego wziąć? Dodam, ze zalezy mi na ponad stukonnym silniku. Myslalem tez o Carinie. Znajomy jezdzi taka z 96r. i strasznie ja wychwala za niezawonosc.
pyta88
Początkujący

16 Sie 2008, 13:19

Co do Carini to masz racje,a do Hyundaia to szczerze mowiac mam pewne watpliwosci
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

16 Sie 2008, 22:41

Cóż bede sie musial mocno zastanowic. Rozpatruje tez Carisme. Przy niej, tez w razie czego podaz czesci zamiennych jest spora.
pyta88
Początkujący

22 Sie 2008, 00:14

A nie myślałeś o Hondzie Civic V gen Coupe 1.5 pro tec albo 1.6 vtec(ale tu drożej) ma tam pod butem 105 koni i wygląda moim zdaniem milion razy lepiej niż hyundai i do tego jest bezawaryjna i części an rynku kupa.
kociub
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

To już przeszło 30 lat Volkswagen Poznań
    Volkswagen Poznań, który obecnie jest gigantycznym pracodawcą zatrudniającym 9 500 osób i jednym z głównych producentów samochodów w Polsce, narodził się przed trzydziestu laty jako skromny ...
    Jak wyprzedzać rowerzystę?
    Wyższe temperatury powietrza sprawiają, że na drogach pojawia się coraz więcej rowerzystów. Dlatego kierowcy powinni przypomnieć sobie, co zrobić, by w bezpieczny sposób dzielić jezdnię z rowerzystami, a przede ...

22 Sie 2008, 09:36

fiat coupe / toyota celica - moje typy
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

22 Sie 2008, 15:18

Celica dla niego raczej odpada, jest strasznie paliwo żerna, na Fiata sam się napaliłem :P ale coś czuje, że to wór bez dna :/
kociub
Początkujący

22 Sie 2008, 18:58

Co racja, to racja znam kogos, kto jezdzi celicą i co prawda chwali ja sobie, ale przyznaje, ze spalanie to ona ma odczuwalne. Fiata sie troche boje, kiedys mi sie obilo o uszy, ze tak sobie sie trzyma kupy to auto. Macie jakies pozytywniejsze doswiadczenia z nim? oczywiscie sylwetka i charakter samochodu naprawde mi sie podoba. Civic podoba mi sie, szkoda tylko, ze najmlodsze modele z V generacji to rok 95 chyba. Intensywnie mysle o Carismie. Na pewno poszukam tez wsrod Civiców. Moze jeszcze jakies sugestie?
pyta88
Początkujący

22 Sie 2008, 19:15

o wiekszosci fiatow slysze sprzeczne opinie :lol: pozytywne od uzytkownikow , negatywne od osob co najczesciej fiata nie mialy - taka prawda :lol: :lol:

co do coupe - jak kazde "sportowate" auto jest zakupem podwyzszonego ryzyka - latwo sie domyslec sposobu eksploatacji :wink:

ja jestem chetny na topowa wersje - oczywiscie ta nowsza czyli 2,020v turbo :wink: wiadomo ze w takiej wersji na 90 % swinia bedzie do wymiany ale swiadomosc ze taki silniczek na 300 kucy mozna krecic rozbudza wyobraznie ... zwlaszcza ze seryjne 220 koni robi szal - auto ma czesci wspolne z fiatem temrpa jak sie nie myle
Manfred
Aktywny

22 Sie 2008, 19:18

z Alfa już sie tak nie wyróżniasz niestety alfy sam uwielbiam ale niestety nie takim kosztem.
kociub
Początkujący

22 Sie 2008, 23:40

Fiat coupe ponoć nieudany jeżeli chodzi o trwałość.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Sie 2008, 23:59

Słyszałem że problemy z panewkami są i tego się boję.
kociub
Początkujący

23 Sie 2008, 08:34

a ja slyszalem ze podczas seksu chlop spadl z baby i zlamal reke :lol:

kazde auto przy nie wlasciwej eksploatacji moze poleciec a jak mowilem pzy tego typu pojazdach zawsze jest ryzyko wieksze bez roznicy na marke

w dorym stanie bedzie dobry i pojezdzi ... szrot... wiadomo

dobrze poszukac info na forum fiata coupe
Manfred
Aktywny

23 Sie 2008, 12:28

przekopałem to forum już dogłębnie. Wiesz jak to jest, każdy chwali swoje. Dzisiaj oglądałem Coupe z profesjonalnym car audio, samochód sam w sobie jest piękny,ale jak stoi koło Peugeota 406 coupe to odrazu widać że Pininfarina odwalił fuszere przy fiacie :)
kociub
Początkujący