Hyundai I20 - opis wnętrzności

15 Wrz 2012, 18:11

Witam drogich forumowiczów :)
Problem mam osobliwy toteż proszę smiać się po przeczytaniu a nie w trakcie.
Otóż robię prawo jazdy B (tak jestem kobietą i to w hmm ... wieku "lekko podeszłym") i jak się dowiedziałam mój WORD postanowił zmienić samochody na Hyundaie I20. Nie wiem jak się tym jeździ gdyż na kursie jeździłam innym ale nie w tym rzecz: otóż jednym z zadań na egzaminie jest wskazanie:

a) poziom oleju w silniku,
b) poziom płynu chłodzącego
c) poziom płynu hamulcowego
d) poziom płynu w spryskiwaczach

Problem polega na tym, że ja nie mam pojęcia gdzie w Hyundaiu jest zbiornik płynu chłodzącego, hamulcowego itd. Jedyne co widzę to manetkę do sprawdzenia oleju w silniku (to żółte jak mniemam :oops: ).
I tu moja prośba do ludzi, dla których takie rzeczy to śmiech: prosiłabym o zaznaczenie i podpisanie na obrazku gdzie co jest. Obrazek udało mi się wyszperać:

Zdjęcie

Wiem, wiem to są podstawy, ale nie mam nikogo kto mógłby mi to wytłumaczyć. A czas mnie goni.
Dziękuję za odpowiedź, zrozumienie i życzliwość. Gorąco pozdrawiam! :)
eve999
Obserwowany

Auto: Nie mam

15 Wrz 2012, 22:15

Co do płynu od spryskiwaczy to nie widzę zbiorniczka na załączonym zdjęciu. Płyn chłodniczy to pewnie będzie ta zakrętka z dwoma wypustkami z naklejką biało-pomarańczową, po prawej stronie na zdjęciu.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

16 Wrz 2012, 09:15

Dziekuję kamil638 za pomoc i poświęcony czas :ok:
eve999
Obserwowany

Auto: Nie mam

23 Wrz 2012, 08:46

a nie lepiej zajrzeć do instrukcji.... ? :)
infor7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Niewyspany kierowca i problemy z zasypianiem
    Czy miewasz trudności z zasypianiem? Badania wykazały, że tego rodzaju objawy mogą znacząco wpływać na twoje bezpieczeństwo. Osoby, które na co dzień doświadczają problemów z zaśnięciem są dwa razy bardziej ...