Ibiza 1.2 a gaz?

25 Mar 2013, 17:48

Mam pytanie czy do seata ibizy 6l z silnikiem 1.2 opłaca się montować instalacje gazową robiąc rocznie 7tys. km.

Jeśli tak czy polecacie kogoś kto zakłada tą instalacje Tarnów/Rzeszów
A oprócz tego mam pytanie o co z tym chodzi bo nie wiem.
Rodzaj wtrysku
GAZNIK ?
JEDNOPUNKT ?
WIELOPUNKT ?
Turbodymomen
Początkujący

Miejscowość: Mielec
Prawo jazdy: 14 07 2009
Auto: Ibiza 1.2 12V

25 Mar 2013, 18:18

Moim zdaniem przy planowanych 7 tys. instalacja gazowa za kilka tys. (1,5-2,5) nie jest opłacalna.
Ja mam Fabię 1.4 TDi i pali 5l/100 km diesla a Twoje auto ma mniejszy silnik co w przeliczeniu kosztów na 100 km jest opłacalne bardziej niż instalacja gazowa. Ja nie jestem użytkownikiem lpg ale słyszałem już o wadliwie montowanych instalacjach a ich "prawidłowe doprowadzenie do stanu użytkowania" ponosi za sobą koszty dodatkowe.
dreamer
Początkujący

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 22 01 2013
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Volkswagen Jetta
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

28 Mar 2013, 10:42

Pytanie ile tym samochodem masz zamiar jeździć (ile LAT) jeszcze czy samochód jeździ głównie w terenie czy w mieście jeżeli w mieście krótkie odcinki to będzie zużywał trochę benzyny bo na niej zapala każdorazowo - tak to przelicz.
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Skoda Citigo - samochód do miasta
    Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...