Ibiza z 2014 r- 3 niezidentyfikowane usterki

10 Sie 2018, 20:59

Witam, mój problem jest złożony, dlatego pozwolę sobie założyć nowy wątek, jest też skomplikowany (każdy mechanik ma inne teorie), więc zacznę w punktach. Główne pytanie- czy poniższe usterki mają 1 przyczynę czy to odrębne usterki.
1. Początek zmagań-Drgania na kierownicy (tak , że aż widać i ręce drżą) powyżej 100 km/h
a) koła wyważane były 3 razy u różnych wulkanizatorów- bez skutku
b) założone nowe opony, wymienione tarcze - bez skutku
c) ponowne wyważanie ok. 5 razy zamienianie tył na przód, na skos itd i .....jest dużo lepiej ALE....teraz drgania są tylko od czasu do czasu (pojawiło się raz czy 2 na 200 km jazdy i tylko przez chwilę).
2.Kolejne moje działanie to wymiana klocków i tarcz (już były starte). Po wymianie pisk w lewym przednim kole (raczej przy prędkościach poniżej 80 km), ustaje jeśli minimalnie skręcę kierownicą lub lekko przycisnę hamulec, po jakimś czasie znowu piszczy i tak w kółko.
3. Samochód ściąga na prawą stronę (ciężko stwierdzić czy to się zaczęło przed wymianą klocków czy po ).
Tak więc podsumowując auto 4 -letnie, zadbane, bezwypadkowe, a piszczy drga i ściąga! Mam już dość!
seatibiza1990
Obserwowany

12 Sie 2018, 07:24

Zuzycie przegubow polosi napedowych,zuzycie poduszek zawieszenia
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zegarek Nissan Nismo Watch
    Nissan przedstawia pierwszy zegarek typu smartwatch, umożliwiający nawiązanie połączenia pomiędzy samochodem i kierowcą. Nissan zostanie pierwszym producentem samochodów, który opracował zegarek smartwatch stworzony ...
    Prestiżowa nagroda "Red Dot" dla samochodu Skoda Rapid
    SKODA Rapid otrzymała prestiżową nagrodę "Red Dot" przyznaną za wzornictwo. 37 ekspertów z jury konkursu "Red Dot Design Award" przyznało jedną z bardziej pożądanych nagród modelowi Rapid. Auto wyróżniono ...