Ile kosztuje sprowadzenie auta z niemiec?

19 Mar 2012, 16:37

Witam.

Prosze o informacje jakie są koszty wynajęcia firmy do sprowadzenia samochodu na lawecie z Niemiec?
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
35

19 Mar 2012, 18:31

Też mnie interesuje temat, dodatkowo jakby ktoś mógł dopisać jakie formalności trzeba zrobić żeby przerejestrować auto na polskie blachy oraz z jakimi opłatami się to wiąże dzieki z góry
Mattie1
Początkujący

Prawo jazdy: 01 05 2010
39

19 Mar 2012, 19:26

dojazd do Niemiec , oplaty w Niemczech , powrot czy to na kolach cena paliwa czy koszt lawety , rejestracja w PL z ubezpieczeniem , na gotowo mniej wiecej 3000-3500 zł

w Niemczech nowy brief oraz ubezpieczenie i tablice na 7dni okolo 150Euro = 600zl
w Polsce przeglad 169zl , akcyza jak do 2000cmm 3,1% jak wowyzej 18,6% , tlumaczenie, zaswiadczenie, oplata skarbowa okolo 400zł , recykling 500zł , wydzial komunikacji okolo 200zł , ubezpieczenie oc zalezy od znizek okolo 500-700zł (zakladam ze 60% )transport tak i z powtorem okolo 2500km = 700-900zł
jesli sie gdzies pomylilem to prosze mnie poprawic
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII
42

19 Mar 2012, 22:58

Sprowadzanie aut z niemiec sie raczej nie oplaca - mowie Ci z doswiadczenia. Bylem troche w UK, NL - mowi sie, ze w UK takie tanie auta - ale to tylko "polaczki" tak mowia. Jak patrzylem po komisach, to ceny sa porownywalne z Polska - BMW z3 6tys funtow, Ford KA 800funtow wszystko z kierownica po "zlej" stronie ;). Jak chcesz cos sprowadzac, zeby Ci wyszlo taniej, to bajer polega na tym, ze np. jesli auto jest jakos zmasakrowane, ze w UK bez sensu to naprawiac ze wzgledu na koszt robocizny, to wtedy mozesz kupic za grosze. Np. samochody zardzewiale albo z silnikiem do remontu dostaniesz w UK tanio, bo tam zarobki sa wieksze jak wiadomo, wiec w warsztacie wydalbys tyle, co za nowke z salonu, wiec takie auta sa prawie bezwartosciowe dla Anglika, tylko Polacy na to leca, a jak wiadomo ;) to nie wrozy nic dobrego... po prostu nie oplaca sie tego brac. A ceny aut dobrych, zadbanych itp itd sa jak w Polsce.

Przedewszystkim nie wierz w bajki o autach z zachodu za pol darmo, bo to mit. Nawiasem mam takiego kolege, poznalem go w UK kiedys - typowy wioskowy glupek, kupil sobie Punto z 99 chyba za 400funtow - pojezdzil troche i silnik spalil, olej jaral od poczatku, sciagalo na lewo przy hamowaniu (ale on tepy, sie nie zna, wiec dla niego jak mu ktos powie 400 za z wygladu normalne auto, to on wezmie) - takie sa wlasnie polscy emigranci, ktorzy do UK przyjezdzaja, a potem gadaja glupoty w necie, ze w uk tanie auta, oni nie maja o tym pojecia - duzo Ci napisalem, licze ze to docenisz ;)
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
11

19 Mar 2012, 23:18

ja nigdy bym nie sprowadzil sobie samochodu z uk , i nigdy nie jedzil bym samochodem ktory mial przekladke !!! co oryginalnie fabryka zrobila to jest oryginalne a nie przekladki robic, niedaleko mnie jest gosciu ktory ciagnie angole ale wszystko rozbiera na czesci bo dla przykladu passata b5 w granicach 2000 roku lekko puknietego mozna dostac za 800-1000 funtow , jadac laweta wiozac 5-8 aut zarobek jest niezly , ale dla siebie szukal bym czegos w PL , do niemiec oplaca sie jechac po samochod ale taki za 4-5tys euro , plusem samochodow zza zachodniej granicy jest to ze np. Niemcy jak ledwo im cos puka w zawieszeniu jade na serwis to to robia nie oszczedzajac na tym tak jak my, 2 sprawa drogi , plaskie jak stol wszedzie autostrady ,szybkiego ruchu, nasz infrastruktura drogowa bedzie tak wygladac za 50-100lat
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII
12

13 Maj 2012, 19:45

Witam mam dostęp do tanich uszkodzonych lub całych pojazdow z południowych Niemiec. dla zainteresowanych mogę wysyłać oferty z zdjęciami oraz dokładnym opisem. zainteresowanych prosze o kontakt na maila: [email widoczny po zalogowaniu]
Rafal163
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...
    Jazda na oponach letnich zimą to przepis na wypadek
    Jesienno-zimowa pogoda za oknem, a niebawem zapowiadana mroźna zima to także pogorszenie warunków jazdy na drogach. Kierowcy powinni przywyknąć do opadów deszczu i mokrych ulic – przymrozków, śniegu, ...

13 Maj 2012, 20:20

Zwiększyć kontrole nad tymi "autami" z zachodniej granicy.. bo za niedługo zrobią z tej polski złomowisko europy...
krzem88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2008
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
3

13 Maj 2012, 20:37

Już zrobili :|
Co do reszty to zgadzam się w zupełności.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

11 Gru 2013, 09:24

Wszystko zależy czy chcesz sam sprowadzać to ceny wyżej już ktos tam podał, czy wynajmiesz do tego pośrednika. Firma wiadomo troszkę skasuje, ale ty nie tracisz czasu na jeżdżenie i użeranie się z handlarzami tam. Dobrze też żebyś znał język, a z tym wiadomo - nie każdy sobie radzi (ja na przykład słabo). Do tego nie ma gwarancji, że jak tam pojedziesz to znajdziesz to auto w tym stanie jak na zdjęciu. No i wybij sobie z głowy, że bedzie taniej niż w Polsce! Dobry samochód z Niemiec wyjdzie trochę drożej od kupionego w Polsce. Ale za to nie jeździł po naszych suuuuper drogach, naprawiany na bieżąco i z lepszym wyposażeniem - Niemcy cenią sobie komfort. Ja sprowadzałem auto przez pośrednika (mazurek Autoimport) dostałem od niego gwarancję, ewentualnie mogłem nie przyjąc tego samochodu, gdyby nie spełniał warunków z umowy - szczególnie chodziło o bezwypadkowość. Wiadomo firmie trzeba zapłacić - ale wygoda kosztuje.
Kris66
Obserwowany

Auto: Ford c-max
4

11 Gru 2013, 10:03

Firma bierze 100euro za usługę. Warto pojechać do Holandii czy Belgii po auto. Ja byłem nie żałuje. Z powrotem auto jechało na lawecie ale jak kto woli można wracać na kołach - drożej wyjdzie.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
7

11 Gru 2013, 10:55

W takich tematach czesto przewija się kwestia idealnego serwisowania w cywilizowanych krajach (do których PL nie należy)co jest mitem.
Największa tragedia z serwisem jest w CH...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
6

11 Gru 2013, 13:25

bioly21 napisał(a):2 sprawa drogi , plaskie jak stol

Gdzie ty kolego jezdziles po tych stolach? Drogi sa dobre w DE w porownaniu do PL ale nie przesadzajmy rewelacja to nie jest, o niebo lepsze ma Holandia.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Rok produkcji: 2004
1

18 Gru 2013, 12:14

w Niemczech przynajmniej nie ma ograniczeń prędkości jak coś to są chwilowe :D