Instalacja gazowa w fiescie mk4 1996-99

07 Lip 2010, 13:20

witam, mam pytanie odnośnie instalacji gazowej w fordzie w moim przypadku fieście mk4 1996(1996-1999). Byłem u gościa w jednej z firm zajmujących sie montazem instalacji i gość powiedział ze do tego samochodu można zamontować jedynie sekwencje. Moje pytanie -dlaczego sekwencje? a nie zwykłą. W przypadku sekwencji cena instalacji przewyższyła by nieznacznie cene całego samochodu. Z resztą jak patrzyłem na allegro na fiesty z gazem z reguły wszystkie mają sekwencje. Dodam że silnik 1300cm3 Endura
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

07 Lip 2010, 22:01

Czy my na forum nie mamy czasami oddzielnego działu, który zajmuje się zagadnieniami LPG? I to takie numery robi forumowicz, który patrząc po ilości postów jest obeznany z forum. A raczej powinien być obeznany... :???:
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Lip 2010, 10:50

Te silniki są bodajże na pełnym wtrysku i pewnie dlatego gazownik zaproponował sekwencję bo do pełnego wtrysku jest ona najbardziej odpowiednia.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

19 Lip 2010, 20:45

Pełny wtrysk i przede wszystkim, plastikowy kolektor ssący. Przy strzale na zwykłej instalacji, można mieć niemałego zonka ;)
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...