Jak podłączyć kable:/

12 Wrz 2008, 20:06

Posiadam samochód volkswagen sharan, mam 10 głośników lecz kupiłem go bez radia, poniżej są zdjęcia wtyczek, proszę o wytłumaczenie do czego każda służy i jakie radio będzie pasowac?
[linki nie aktualne]
major1
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 13:15

Te dwa czarne kable z pierwszego zdjęcia służą do podpięcia radia. Reszta niestety nie wiem do czego jest. Musisz sobie kupić jeszcze kostkę ISO do swojego samochodu:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Aha.. napisz jeszcze czy masz wejście na radio 1 din, czy na 2 din ( 1 din to normalny rozmiar, 2 din, to dwa razy większe radio.)
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

13 Wrz 2008, 18:01

oo wielkie dzięki, głównie to właśnie mi chodziło o to które są do radia, i no własnie radia jeszcze nie mam, dopiero kupuje
chyba te:
lub
lub
jeszcze nie wiem które kupie, ale mam pytanie czy wszystkie będą pasować do mojej instalacji?a co do dinów to mam 2 wolne, w drugim mam półkę ale radio kupie na 1din bo w drugi chyba cb wsadze
major1
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 18:17

Wszystkie będą pasować, z tym że Dalco zdecydowanie odradzam. Dalco to tanie radio z Chin, które tylko ładnie świeci( i to też nie każdemu się podoba :D ).
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

13 Wrz 2008, 18:55

aha, wielkie dzięki, kupie chyba te droższe
major1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Hyundai podejmuje współpracę z 4mobility - carsharing
    Hyundai przekazał flotę samochodów i30 nowej generacji, w ramach kontraktu z firmą 4Mobility, oferującą usługi wynajmu samochodów w systemie carsharing. Rozbudowanie floty o samochody marki Hyundai wpisuje się ...