Jak podłączyć kable:/

12 Wrz 2008, 20:06

Posiadam samochód volkswagen sharan, mam 10 głośników lecz kupiłem go bez radia, poniżej są zdjęcia wtyczek, proszę o wytłumaczenie do czego każda służy i jakie radio będzie pasowac?
[linki nie aktualne]
major1
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 13:15

Te dwa czarne kable z pierwszego zdjęcia służą do podpięcia radia. Reszta niestety nie wiem do czego jest. Musisz sobie kupić jeszcze kostkę ISO do swojego samochodu:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Aha.. napisz jeszcze czy masz wejście na radio 1 din, czy na 2 din ( 1 din to normalny rozmiar, 2 din, to dwa razy większe radio.)
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

13 Wrz 2008, 18:01

oo wielkie dzięki, głównie to właśnie mi chodziło o to które są do radia, i no własnie radia jeszcze nie mam, dopiero kupuje
chyba te:
lub
lub
jeszcze nie wiem które kupie, ale mam pytanie czy wszystkie będą pasować do mojej instalacji?a co do dinów to mam 2 wolne, w drugim mam półkę ale radio kupie na 1din bo w drugi chyba cb wsadze
major1
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 18:17

Wszystkie będą pasować, z tym że Dalco zdecydowanie odradzam. Dalco to tanie radio z Chin, które tylko ładnie świeci( i to też nie każdemu się podoba :D ).
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

13 Wrz 2008, 18:55

aha, wielkie dzięki, kupie chyba te droższe
major1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeziębienie lub grypa, a czas reakcji kierowcy
    Mocne przeziębienie lub grypa mogą opóźnić czas reakcji kierowcy nawet o 10%. Dodatkowo na szybkość działania w sytuacji awaryjnej mogą także negatywnie wpływać zażywane leki. "Kierowca musi zachowywać się odpowiedzialnie. ...