Jutro już minęło , Czekamy mimo wszystkiego . Doczekamy sięKao napisał(a):Jutro opiszę co i jak bo już dziś mam dość tematów lakierniczych ( ciężki dzień w pracy)

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jutro już minęło , Czekamy mimo wszystkiego . Doczekamy sięKao napisał(a):Jutro opiszę co i jak bo już dziś mam dość tematów lakierniczych ( ciężki dzień w pracy)
Wcinam się w temat . Mam do zrobienia parę tzw. zaprawek w swojej fabianie . Np.Kao napisał(a): będziesz robił wszystko na raz czy po jednym elemencie? bo to trochę inne kombinacje
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Widzę że przy czyszczeniu będzie to parę centymetrów od rantu . Rdza weszła a i pod spód. Ma nie widać że robione. Jak na zdjęciu kolor srebro. Poza tym to łatam progi . K.....wa se zgniło[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Nie mam , nie miałem tyle czasu oczekiwania na poradę / instruktaż. Jak zrobione tak musi być bo auto jutro jedzieKao napisał(a):Cierpliwości do soboty
Przy czyszczeniu okazało się że rdza weszła daleko. Fazowanie starego lakieru , podkład i zrobiła się spora łata. Do tego jako że to srebro to obowiązkowo blender no i klar wyszedł prawie na pół klapy.A to szacum za umiejetności . Rzadko ,bardzo rzadko robię w tej materii jednak coś tam grzebię. Nie widać na elemencie cieni po Twojej robocie ?Kao napisał(a):Ja blendera nigdy nie używam i nigdy nie mam problemu ze srebrem
HaloKao napisał(a):Cierpliwości do soboty, postaram sie to zobrazować fotkami
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
A widziałem to już kiedyś .Stary to materiał , na pewno nie edukacyjnyKao napisał(a):Tutaj gość ma ciekawy sposób![]()
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
kolor jest gotowy do nałożenia bezbarwnego gdy uzyska pełny mat i nie będzie widać przebarwień, po wyschnięciu tak[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Jak ma się to do tego co zapodałeś ?Kao napisał(a):-Oklej taśmą miejsce naprawy aby papierem ściernym nie podrapać dalej
-Oczyść to z rdzy papierem 120, wygładz powierzchnię ok 240-320
-zerwij taśmę naklej na nowo
-nałóż 2 warstwy podkład akrylowy lub epoksydowy w zależności jaki masz
-zerwij taśmę naklej na nowe 1mm dalej
-zmatuj/wyrównaj podkład papierem 800 obojetnie czy na sucho czy na wodę
-znowu nowa taśma i tu już lakier bazowy (w Twoim przypadku) i na to jak wyschnie lakier bezbarwny.
bonifacy napisał(a):z małej zaprawki zrobi się duża