Jaka szpachla najlepsza?

30 Maj 2010, 15:10

Witam serdecznie :)
znacie może jakieś dobre firmy szpachli które jak będą dobrze nałożone nie odpadną po pierwszej zimie :) Może są jakieś specjalne do Audi? bo słyszałem ze Audi ma jakąś inna blachę..
I od razu jakbym mógł prosić o nazwę i firmę jakiejś dobrej pasty do polerowania żeby po malowaniu tak się w oczy nie rzucało ;)

Z góry bardzo dziekuję ;))
Camel90
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnowskie Góry

30 Maj 2010, 17:12

Camel90 napisał(a):dobrej pasty do polerowania

G3 Farrecla, choć i zwykłym auto maxem wiele dokonałem.
Co do szpachli to nigdy mnie nie zawiodła ta z włóknem szklanym można dawać ją na goła blachę i trzyma. Popytaj też o szpachle z pyłem aluminiowym ponoć ok, ale ja tego nie testowałem. :wink:
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

31 Maj 2010, 19:53

a jakaś nazwa tej szpachli? :>
powiedzcie mi jeszcze ile minimum musiałbym zamówić farby (lakieru) na całe nadkole i drzwi w Audi.. :) biorąc pod uwagę że lakierem będę malował 2 razy ;))
Camel90
Nowicjusz

01 Cze 2010, 08:13

Szpachlówka - Novol.
Pasta - G3 Farrecla.
Lakieru wystarczy z jednej puszki. U nas w Gdyni koszt dorobienia lakieru i nabicia w spray to ok. 35zł.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

02 Cze 2010, 23:34

pawelMX6 napisał(a):U nas w Gdyni koszt dorobienia lakieru i nabicia w spray to ok. 35zł.
coś ty sugerujesz? żeby auto paprać sparjem? :shock:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

03 Cze 2010, 13:48

<lol> nawet nie myślałem żeby dorabiać w spray'u :D po prostu w puszcze i do kompresora i malujemy :D ale moje pytanie dotyczyło ile ml. potrzeba na nadkole i na drzwi.. :) żeby mi potem nie brakło w połowie malowania ;) bo u mnie w mieście dorobienie 100ml takiego lakieru jak ja potrzebuje kosztuje ok. 23zł ;)
Camel90
Nowicjusz

03 Cze 2010, 19:16

Zależy jak farba kryje, minimum to 200ml ale na wszelki wypadek weź 300ml
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

06 Cze 2010, 10:01

dziękuje za pomoc ;)
jeszcze chciałbym wiedzieć jedną rzecz.. czy jak pomaluje drzwi tylko do połowy tzn. do tej listwy która jest mniej więcej w połowie to da się czymś potem pozbyć tego skoku lakieru który może powstać? Bo te drzwi są strasznie porysowane właśnie pod tą listwą.. ;/
Camel90
Nowicjusz