Szpachla

10 Cze 2008, 13:36

Witam. Jade dziś bejrzeć auto, oczywiście używane. Jest to auto 2 letnie (Mazda 6) Ale otrzymałem info od sprzedającego, że cały był lakierowany... Jakim najprostszym sposobem moge sprawdzić blache na obecność szpachli. A jeśli ktoś wie to i przy okazji gdzie w Warszawie. Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź.
sebapolek
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

10 Cze 2008, 19:17

Popukaj ręką z każdej strony, szpachla inaczej brzmi, a jak nie to weź znawce, mechanika porządnego, który się zna na blacharstwie
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

10 Cze 2008, 20:07

To,czy autko było malowane,szpachlowane pomoże ci rozpoznać miernik grubości lakieru.
Poczytaj w necie na ten temat.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Cze 2008, 10:03

A tak kolego, miernik też, chyba najważiejszy w tej sprawie, ja byłem z mechanikiem i sprawdzał lakier, właściciel się upierał że nigdy nie był stukany a z tego co wiadomo od mechanika, klapa z tyłu była wymieniana i przednia maska. Oszustów jest dużo
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    BMW Concept CS 2007
    BMW Concept CS to wizja czterodrzwiowego samochodu, który łączy w sobie prestiż luksusowego Gran Turismo z fascynującym urokiem sportowego samochodu o wysokich osiągach. Ekspresyjny design, wyselekcjonowane materiały ...