Jaki samochód do 7 tysięcy dla młodego chłopaka?

06 Kwi 2012, 15:00

Witam.
Jestem nowy na forum i chcialbym sie doradzic was osób ktore znaja sie w dziedzinie motoryzacji .
Otóż mój problem polega na wyborze nie drogiego samochodu w cenie do 7 tysiecy złotych.
Czego oczekuje od samochodu?
Przede wszystkim mala awaryjnosc nie chce kupic samochodu w ktorego potem bede musial bezustannie pompowac kupe kasy.

Wyglad- tutaj sklanialbym sie bardziej ku sportowym ksztaltom z racji tego ze jestem mlody 19 lat i bedzie to moj pierwszy samochod.

Mile widziany bylby rowniez jakis sedan pytanie jaki?
Honda civic , Polo , odpadaja wgl hatchbakom mowimy nie ;)))

Prosze o podanie jakis propozycji Pozdrawiam.
devil100
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

06 Kwi 2012, 15:51

W tej cenie w najlepszym stanie o sportowych kształtach będzie chyba Hyundai Coupe. Polecam silnik 2,0/140KM, bo ten 1,6 nie bardzo pasuje do niego. Ogólnie auto chwalone przez użytkowników na forach Hyundai'a i nie tylko ;)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Kwi 2012, 16:11

Musisz sobie zadać kilka podstawowych pytań, w tej cenie możesz kupić małe pitu pitu jakim jest punto w młodym roczniku albo limuzynę klasy D jakim jest np bmw e34 czy opel omega.
Masz możliwość rejestracji na kogoś kto ma zniżki, jeżeli tak to radze kupić duże auto w gazie niż małe w benzynie.
A dlaczego? a Dlatego że małym autem się nie nauczysz jeździć sam jak się przesiadłem z grande punto do polo(najgorsze auto w moim życiu) nie narzekałem na miejsca parkingowe itp, ale jak kupiłem e38 to pierwsze miesiące to męki.
Nabrałem głupich nawyków z małego auta i trudno było mi się odnaleźć w dużym aucie, jak kolega co kupił po zdaniu prawka omege A w kombi radziłbym bym kupił duże auto to się śmiałem że na co mi.
Koszt auta w silniku 2.0-2.5 w gazie jest nawet mniejszy od benzyny 1.6 tylko kwestia zniżek, ale wiadomo za wygodę trzeba trochę zapłacić.
Za 7zł masz lanosa punto corse i inne auta tworzone z myślą o przejechaniu 200kk km i na złom,
ale masz auta "nieśmiertelne" MB w124/e34/Audi80/honda accord wersja przed liftem będzie w bdb stanie w tej cenie.
Ja bym celował w ten segment, w końcu rocznikiem się nie jeździ i unikałbym gazet lokalnych czy otomoto tylko zdecydowałbym się na konkretny model wszedł na forum fanów danego auta i odkupił od jakiegoś użytkownika.
Często na takich forach jest temat o danym aucie który prowadzi użytkownik, i możemy się dowiedzieć o aucie.
MotoOn92
Początkujący

Prawo jazdy: 16 12 1992
Auto: BMW e38 4.4

17 Kwi 2012, 12:48

Ja bym ci polecił civica V. Jak nie chcesz HB to weź coupe. Miałem HB 1,3 nie sprawiała żadnych problemów. Kumpel ma coupe vtec 125KM tez jest zadowolony i nawet to galancie chodzi. 7 tys na zadbanego vteca może braknie ale spokojnie kupisz zadbanego 1,5 101KM. Patrz tylko na blache bo silniki to one maja nie do zajechania
barabaszpp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 02 09 2008
Auto: BMW e39 523i, Renault Master
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowcy groźniejsi od piorunów w czasie burzy
    W czasie burzy wielu kierowców najbardziej obawia się wyładowań elektrycznych, choć tak naprawdę dużo większe zagrożenie stanowią nieprzewidywalne zachowania innych uczestników ruchu oraz kiepska widoczność, ...
    Bezpiecznie na groby
    Listopadowy długi weekend to czas wzmożonego ruchu w okolicach cmentarzy. Kierowcy powinni liczyć się z korkami, utrudnieniami na parkingach oraz zmianami w organizacji ruchu. Planując wyjazdy na groby bliskich pamiętajmy, ...