Ja jak jeździłem nowymi dieslami to uważałem że to dobry pomysł i dlatego wybór padł na Mondeo, bo auto ojca, serwisowane w ASO do końca, bezwypadkowe. Co z tego jak musiałem wyciągnąć z kieszeni na naprawe kilka tysięcy i po roku sprzedałem bo znów trzeba by wyłożyć kilka tysięcy na wtryski. Jednak niektórzy faceci muszą się przekonac na własnej skórze. Oczywiście jest wielu co jeździ i nic się nie dzieje, ale znam również wielu co poniosło spore koszty.
To wszystko zależy jak kto jeździ wiadomo nie od dziś, że dieslem trzeba jeździć całkiem inaczej niż benzyną i trzeba dbać o turbinę podstawa to na zimnym silniku nie szaleć tylko dać się mu rozgrzać i rozprowadzić dobrze olej i nie gasić zaraz po zatrzymaniu się tylko poczekać aż turbinka się uspokoi. Jak już koniecznie chce tego diesla to proponował bym TDi 1.9 90km
Ja wybrałbym coś ze stajni VW .Golf albo octavia ale w benzynie .nie ma ogromnego spalania a jest czym depnąć.Części też nie kosztują aż tak tragicznie dużo i opłaty nie są kosmicznie duże .Zima to przekleństwo Vectry B uszczelki pod głowicą nie wytrzymują.Zachęcam do zakupu Golfa lub Octavi może znajdziecie coś z gazem .
Pozdrawiam
Jazda pod prąd - niezgodnie z obowiązującym kierunkiem ruchu Jazda niezgodnie z obowiązującym kierunkiem ruchu ma różne przyczyny. Wielu kierowców robi to, będąc pod wpływem alkoholu. Niektórzy są zbyt zmęczeni, aby dostrzec znaki drogowe. Innych gubi dekoncentracja ...
Powroty z wakacji Koniec sierpnia na drogach jak co roku oznacza powroty z wakacji. Wzmożony ruch, pośpiech kierowców spowodowany powrotami na ostatnią chwilę, obniżona koncentracja oraz paradoksalnie bardzo dobre warunki na drogach ...
od 2 lat osobiscie jezdze octavia1 90KM TDI (1997), i nigdy nie mialem problemu z turbina w wiekszosci poruszam sie po miescie 70% miasto 30% trasa, polecam ten samochod dla malej rodziny fakt z tylu nie ma duzo miejscsa (bagaznik jest ogromny jak na ten rodzaj auta) ale dzieci spokojnei sie zmieszacza ja z znajomymi bylem nia wegrzech oraz chorwacji i jakos dalismy rade bez wiekszych problemow. SDI jest b mulowaty ale podbno trwalszy ja osobiscie bym go nie kupil wole z turbinka z ktora nie ma problemow i jest to nie tylko moja opinia lecz wiekszosci uzytkownikow tych aut oczywiscie jak wszystkim zdarzaja sie wpadki ale wiekszosci jest to winna poprzednich wlascicieli. Jezeli ktos dbal o auto i wymianial wszystko na czas to bedzie dlugo sluzylo mimio ogromnego przebiegu. Wczesniej pisal ktos iz nie wolno go gasic odrazu po zatrzymaniu po czesci sie z tym zgodze nie wolno gasic auta jezeli pracuje turbina gdyz obraca sie z duza predkoscia a my po wylaczeniu silnika odcinamy dostawe oleju ktory ja smaruje, ale jezeli ktos jechal spokojnie lub poswiecil chwile na zaparkowanie to napewno sie juz "uspokoila" i mozna go gasic odrazu.
Dodam jeszcze ze w firmie mamy fabie 1,9 tdi (2004) jezdzi nia kazdy ma chyba z 8 kierowcow co niektoprzy gasza ja jeszcze jak sie toczy (taka tendecje maja nasi kierowcy co czasami przygazuja auto na koniec wiec wydaje mi sie ze powinna sie uruchomic turbinka) auto ma autentyczny przebieg 230 000 i nie mielismy z turbina problemow. Wiec jezeli ktos sie jeszcze zastanawia czu kupic TDI to szczerze polecam. Ich wada jest fakt iz sa bardzo glosne ale w zamian odwdzieczaja sie niezawodnoscia !
fakt 2.0TDI nie jest juz tak dobra jednastka jak poprzedniczka 1,9.
Co do 1,9 cdti 150 KM podobno bardzo fajne silniki, ciekawie to wyglada w polaczeniu z "buda" Signum
Ostatnio widziałem signum super auto bardzo ładne wnętrze z silnikiem 1.9 CDTI 150km to wręcz rakieta bardzo ładnie przyspiesza a spalanie oscyluje koło 7l. A i jescze coś co mnie zdumiało stalowe (niby alusy) na które nakłada się plastikowe kołpaki. PS [link do oferty na Allegro wygasł]
Ja wybrałbym między Vectra a Golfem. Jako że większe zaufanie mam do samochodów VW to klamka raczej zapadła,ale ważny jest także budżet jaki posiadasz. Dobrej IV należy szukac w przedziale 15-18 tyś zł.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.