Jakie Kombi między 20-25tys zł

03 Lip 2023, 09:19

Zielony17 napisał(a):Jest w mojej okolicy oferta Passata B7 właśnie w wersji 140 koni, co prawda lekko ponad budżetem, o którym pisałem wyżej i w dość ubogiej wersji wyposażenia, ale to już mniej ważne. Ogólnie mechanicznie jest różnica między B6, a B7? Jakieś bardziej doskwierające usterki? Czy tak samo godne uwagi?

B7 to głęboki lift B6, z tą różnicą która jest na plus, że w B7 wszystkie diesle to common rail, czyli nie musisz szukać który lepszy ale no żebyś gruza nie kupił bo budżet 20-25 to raczej nie są kwoty na B7.

Ładne B6 to też spoko auto, z solidnym kufrem, taki klasyk kombi, dla mnie Octavia bezsensu, klasa kompakt, ciaśniejsza i mniejszy bagażnik.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Starszy kierowca nie znaczy gorszy
    Czy wiek kierowcy pozwala określić jego zdolność do prowadzenia pojazdu? Z badań wynika, że dużo większe znaczenie ma stan zdrowia danej osoby. Bardzo ważne są regularne kontrolne wizyty u lekarza, ponieważ niektórzy ...