Jakie opony do octavii?

06 Lis 2009, 14:35

Witam, mam dwie skody octavie I i II, 1.9 diesel. jakie opony (195/65r15) założyć na zimę?? w jednej jest wożone dziecko, więc na pewno chciałbym opony bezpieczne i wytrzymałe, ale nie za drogie. Druga jeżdżę bardzo duzo po kraju, wiec muszą być oszczędne i wytrzymałe. Co polecacie? Wiele dobrego słyszałem na temat Continentali? Czekam na opinię i rady.
Władek
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

06 Lis 2009, 15:48

polecał bym Goodyear ultra grip 7+ koszt około 240sztuka w takim rozmiarze, oponka świetna, bardzo bezpieczna. Dębice omijać szerokim łukiem
psioter5

06 Lis 2009, 16:12

co do Continentali - opony dobre, ale jak juz szperać w półce premium, to chyba lepiej kupic goodyeary ultra gripy 7, juz z tego roku z plusikiem po siódemce. na pewno opona która gwarantuje bezpieczeństwo, wiec dzieciaka nie bałbym sie na nich wozić.

co do opony na trasy, to zastanów sie nad michelinami alpin - podobno sa one trwalsze od innych opon o 40% ;) teoretycznie oczywiscie :wink: z tanszych - dobre są chyba Klebery krisalpy hp2, nizej to nic bym nie polecał, szczegolnie opon z dalekiego wschodu :lol:
Kondzio12357
Nowicjusz

Miejscowość: zamość

10 Lis 2009, 11:53

Witam

Jeśli mówić o jakości i bezpieczeństwie to polecam Michelin Alpin A3

Z niższej klasy - ale wcale nie gorszej jakości są Klebery - jest to chyba najlepsza propozycja jeśli patrzeć na relację jakości i ceny.

Ja osobiście jeżdżę obecenie na Kleberach i jestem bardzo zadwowolony. :)
Ostatnio edytowany przez marianoit, 16 Lis 2009, 18:45, edytowano w sumie 1 raz
marianoit
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego?
    Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...