Jakie urządzenie rozruchowe

03 Paź 2018, 17:41

Witam, posiadam dwa samochody o nie dużych pojemnościach, benzynowe 1.3 oraz ropniaka 1.9. Zdarzają się sytuacje gdy auto jedno lub drugie nie chce odpalić przy bardzo zimnych nocach i jestem zmuszony kombinować z dojazdem do pracy. Pomyślałem o zakupie jakiegoś urządzenia rozruchowego ale niestety nie mogę wydać na to za dużych pieniędzy, i tu mam do was pytanie, co lepiej kupić:

coś co moze służyć jako prostownik również
https://allegro.pl/urzadzenie-rozruchow ... 48560.html

albo coś w formie power banka?

https://allegro.pl/urzadzenie-rozruchow ... 11323.html

czy najlepiej za te pieniądze omijać z daleka i zwykłym prostownikiem się wspomagać i modlić że może zapali? :) Niestety do pracy mogę dojechać jedynie samochodem i jak klęknie to mam problem ;)
Drak0n
Nowicjusz

03 Paź 2018, 20:40

Taki power bank czy rozruch większy sprawdza się ale gdy jest rozładowany aku i auto odpali odrazu więc nie spełni Twoich oczekiwań. Masz takie auta że nie powinno być problemu z odpalaniem, benzyna zawsze musi zapalić, może być nawet -50 a diesel to dobra bateria, czysty filtr ew jakiś dodatek do paliwa i też nie ma probemu z odpalaniem, no chyba że już jest rozklekotany
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Paź 2018, 22:53

Takie tam srata tam . Pada aku to trza wymienić na nowy . Reanimowanie g....wa za pomocą jakiś tam tam ...tam . Czy wy macie rozum pod sufitem :?:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Daltonista na drodze - czerwony, żółty i zielony
    Prawidłowa interpretacja kolorów w pewnych okolicznościach drogowych bywa kluczowa dla zachowania bezpieczeństwa. Zdarza się to głównie, gdy zasady na drodze wyznacza sygnalizacja świetlna. Jak radzi sobie w ...