Uważam, ze ten diesel Mazdy starej szkoły na pewno mniej utrudni żywota niz JTD we włoskich autach biorąc pod uwagę zakup auta do 10tys zł. Jednak najsensowniej za ta kasę brać benzynowe.
Z tego co kojarzę Autor będzie najczęściej jeździł na uczelnię dłuższe trasy ~100km więc tu lepiej sprawdzi się jtd ze swoją lepszą elastycznością, większym momentem. Sprawa istotna na drogach krajowych, gdzie wyprzedzanie jest dość trudnym manewrem. Z tego co pamiętam w td mazdy jest 90KM więc z tą budą szału nie będzie
To brać tą Lybre 1.9Jtd. Codziennie będe jeździł na uczelnie i do sklepu i.t.p a w wekendy zrobie trase 200km w 2 stronu + tam gdzieś pojade to wyjdzie mi ok. 500km miesiecznie.
Lancia ma bogatsze wyposażenie i dynamiczniejszy silnik. Mazda w środku to będzie typowa Japonia lat 90tych czyli nic ciekawego, często z kiepskim wyposażeniem.
Hyundai i30 nowej generacji w wersji 3-drzwiowej Hyundai zaprezentował pierwsze zdjęcia nowego modelu i30 w wersji 3-drzwiowej, którego oficjalna premiera będzie miała miejsce 27 września, podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu. 3-drzwiowa wersja i30 jest ...
Zgoda Lancia Lybra jest zdecydowanie wygodniejsza od Mazdy 626 ale bedzie droższa w utrzymaniu. Za 626 przemawia: - jednomas - bardzo trwałe turbo o stałej geometrii - trwały układ wtryskowy - praktycznie zadnych problemów z elektroniką - rozrząd w razie kolizji nie powoduje uwalenia zaworów 300tys przebiegu dla 626 to pikuś. Dla JTD trzeba rozważyc konieczność wymiany dwumasu wraz ze sprzęgłem. Nie wiem jakie maja turbo w tym silniku i jak trwałe wtryski. Włoskie auta tez nie słyną z trwałej elektroniki 300tys przelotu dla JTD to juz będzie się wiązało z większą inwestycja w takie auto. Jednak jak się trafi zadbane i jest się fanem marki można spróbować...
noisy ja też jestem za 626 ale koledze podoba się lybra bo jest komfortowa i też nie jest też aż tak bardzo awaryjna ale ma więcej elektroniki niż 626 więc to jest + przemawiający za 626 oczywiście
To co mam w końcu kupić. Chce dziś podjąć decyzje i poszukać parę ładnych egzemplarzy, sprawdzę ich Vin. Jak nie będzie po żadnym wypadku,powodzi i.t.p to jade je w sobotę obejrzeć. A w niedziele nie chce nikomu zawracać 4 liter bo auto chce kupić.[No chyba że go uprzedzę i się zgodzi to jeszcze]
Zróbmy tak. Będzie najlepiej. Wymieńcie te auta które za 10k są rosądnym wyborem. I napiszcie jaki silnik, skrzynia, charakterystyczne usterki, i na co zwrócić szczególną uwage. A ja podejme decyzje które auto z tych co wymienicie kupię.
Popatrz na forum dedykowanym danej marce najczęstsze usterki i koszty z tym związane. Wypisz sobie w tabelce plusy i minusy przy wybranych autach potem podsumuj. Ja polecam generalnie benzyne moje typy sa wyzej. Takie auta sa tansze w utrzymaniu i naprawach.
Lancia to zły wybór bo jest droga w utrzymaniu tak? A co sądzicie o BMW E36. Dużo osób poleciło na tym forum właśnie BMW. Albo Peugeot 406 [Też nie padło o nim złe słowo]
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.