Sprowadzanie samochodu,skąd?

29 Kwi 2014, 21:03

Witam, zawitałem w tym forum pierwszy raz i widzę dość fajne forum, a więc zamierzam zadać wam pytanie dotyczące sprowadzania samochodu np z Szwajcarii lub innych krajów gdzie samochody są tanie, szukałem na internetach auta z szwajcarii i innych krajów ale są dość drogie, a na allegro spotykam samochody typu z szwajcarii i innych krajów, jeżeli je sprowadzają tanio to sprzedają drożej np, Bmw e46 330, 2004XI FULL OPCJA MANUAL za 30tysi, jeżeli by mógł mi ktoś polecić jakies stronki gdzie znajde tanie auta marki BMW i Audi bym był zadowolony.
porsche1996
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 08 1996
Przebieg/rok: 41tys. km
Auto: Audi a6 c5
Silnik: 2.4 170
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Kwi 2014, 21:18

Jeżeli chcesz tanio to szukaj allegro.pl i otomoto.pl
Za granicą samochody będą droższe.

Niestety te w Polsce to tanie dlatego bo złomy :wink:
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

30 Maj 2014, 13:46

nie zawsze, w Anglii na przyklad mozna znalezc bardzo fajne egzemplarze w calkiem rozsadnej cenie :) wiadomo tylko, ze pojawiaja sie wtedy male komplikacje z ubezpieczeniem takiego "anglika" no i trzeba przetlumaczyc wszystkie papiery, ale do tego wystarczy porzadna firma, taka jak: http://supertlumacz.com.pl/specjalizacj ... owe/anglia
kiwibanan
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Maj 2014, 17:35

Auta w UK są tanie bo mają kierownicę po prawej stronie, z kolei Anglicy nieźle zarabiają i często kupują nowe auta, przez co się zapełnia rynek wtórny. Takich aut nikt z reguły nie sprowadza bo przekładka nie zawsze jest możliwa czy opłacalna więc ich cena stoi nisko. Moim pierwszym autem w UK była Fiesta Mk3 którą kupiłem za całe £100, auto jak najbardziej w porządku w którym poza olejem i świecami nic nie robiłem w całej jej karierze przez blisko 2 lata, jedynym mankamentem było dość wysokie spalanie jak na tamten silnik.
HighwayStar
Początkujący

Auto: Adidas

30 Maj 2014, 19:40

HighwayStar napisał(a): Moim pierwszym autem w UK była Fiesta Mk3 którą kupiłem za całe £100, auto jak najbardziej w porządku w którym poza olejem i świecami nic nie robiłem w całej jej karierze przez blisko 2 lata, jedynym mankamentem było dość wysokie spalanie jak na tamten silnik.

Eee.. no to prawdziwa okazja w PL. taka fiesta obecnie kosztuje ponad 1500 zł a ty tylko za nią zapłaciłeś na polskie złotówki nieco ponad 500 zł ale dobrze że ci tak dobrze się sprawowała a który to rocznik był tej fiesty
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

30 Maj 2014, 20:01

Jak dał 500 zł, jak musiał przekładkę zrobić? Nie wspominając o zarejestrowaniu..
bart1500
Początkujący

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 1.8 VVT-i Hybrid - test spalania
    To jeden z powodów, dla których najnowsza, 12. już generacja Toyoty Corolli szturmem zdobyła rynek kompaktowych samochodów, obejmując pozycję lidera w swoim segmencie. Wersja z hybrydowym napędem 1.8 ...

30 Maj 2014, 20:10

bart1500 napisał(a):Jak dał 500 zł, jak musiał przekładkę zrobić? Nie wspominając o zarejestrowaniu..

No to co że musiał zmienić przekładnię to parę stówek, a zarejestrowanie to się wie ale i tak to było na pewno pare lat temu więc i tak wyszło dużo taniej niż w tamtym okresie w PL.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

31 Maj 2014, 01:36

Ale chłopaki kombinujecie, dobry przykład na to jak powstają plotki. Nigdzie nie napisałem że robiłem przekładkę, bo gdybym miał pomysły typu kupienia piętnastoletniego auta za £100, targania go 2 tys km do Polski i do tego jeszcze bawienie się w przekładanie, to nie wiem czy bym mógł prawnie posiadać prawo jazdy =) Oczywiście auto kupiłem do użytkowania w UK, mieszkam tutaj od jakiegoś czasu.

Co do samej Fiechy, był to rocznik 1990, kupiłem ją jako 15-letnią w 2005. W Fieście był taki bajer że z jakiegoś powodu miała niesamowitego kopa na 2 biegu (jak na Fieste). Drugi bajer był taki że paliła 13 litrów przy silniku 1.4.

Jak ktoś jest ciekaw to może sobie spojrzeć poniżej na ceny aut w UK, nie każde auto to okazja, ale cierpliwy zawsze coś wyrwie ciekawego, osobiście wszystkie auta kupowałem na ebayu, zawsze z pozytywnym rezultatem, u mechanika byłem raz w życiu jak przydzwoniłem w zimę w krawężnik i złamałem wahacz.

[link do eBay wygasł]
HighwayStar
Początkujący

Auto: Adidas