Witam. Ostatnio w mojej pumie coś piszczy z tyłu postanowiłem to sprawdzić i na lewym tylnym amortyzatorze znalazłem coś takiego: [link wygasł] Ktoś wie co to i jak to zabezpieczyć żeby nie wydawało takich irytujących odgłosów podczas jazdy po nierównościach? Z góry dziękuje za pomoc.
Całkiem niezły pomysł racjonalizatorski Typowy przykład druciarstwa. Są to szczypce zaciskowe morsa. Ktoś chyba zablokował trzonek tłoka amortyzatora żeby się nie kręcił Rozbierz to wszystko i zrób tak jak powinno być.
Samochód był nie dawno u mechanika i właśnie miałem wymieniane amortyzatory z tyłu jakieś 2 miesiące temu..Tzn jak powinno być? Masz na myśli pozbycie się tych szczypców?
karol1137 napisał(a):Samochód był nie dawno u mechanika
To wszystko już wiadomo. Założył szczypce bo nie mógł dokręcić nakrętki amorka i zapomniał zdjąć. Podjedź do mechanika i mu to pokaż. Ciekawe co powie?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.