Klasa średnia do 15k.

17 Sty 2012, 12:48

Witam,
poszukuję j/w tytule tematu auta klasy średniej w kwocie do 15 tys złotych (maksymalnie).
Czego oczekuję:
-przede wszystkim niskiej awaryjności
-ładnego wnętrza
-dobrej pracy silnika na gazie
-mocy powyżej 120-130 KM/przyspieszenia min w granicach 10s 0-100 km/h
-przestrzeni.
Nie interesują mnie:
-auta francuskie
-auta włoskie.
Typ nadwozia - najchętniej kombi.
Do tej pory moim liderem była Primera P11.144, czyli po liftingu. Jeżdżę obecnie przedliftingową 2.0 i spełnia wszystkie kryteria w zasadzie... oprócz wnętrza. Z tego względu zaczynam się rozglądac jednak za czymś innym. Moje typy:
-Mondeo MK3 2.0 145KM
-A4 B5 1.8/1.8T
-V40
-ew BMW E39.
Proszę o opinie na temat tych samochodów, ale jestem otwarty także na inne propozycje. Dzięki z góry.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

19 Sty 2012, 11:20

Jeżeli stać Cię na utrzymanie takiego samochodu,to polecam Mondeo MK3 2.0 145KM- solidne auto i spełnia wszystkie Twoje wymagania. Przygotuj się tylko na wysokie spalanie.
Autofocus
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 1998

02 Mar 2012, 16:42

Podbijam.
Z racji, że w tygodniu miałem małą stłuczkę będę jednak zmuszony zmienic auto, najprawdopodobniej jeszcze w tym miesiącu.
Kryteria się nie zmieniają. Kasa maks maksów 15 tys (wolałbym mniej).
Odrzucam jedynie wszystko ze stajni Fiata, Renault i to chyba tyle. Z góry dzięki za odpowiedzi.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...