Kontrolki...

30 Maj 2011, 07:41

Niby problem znany i często się pojawiający, czyli kontrolki kontroli trakcji, ABSu i hamulca zjazdowego, ale do kompletu z nimi zapala mi się również kontrolka ręcznego i co mnie zbiło z tropu prędkościomierz spada do zera niezależnie ile bym nie jechał, a licznik przestaje naliczać kilometry (obrotomierz działa w tym czasie)???
Na ogół błąd pojawia się w czasie porannej jazdy, jak autko postoi całą noc, wystarczy restart i wszystko działa jak dawniej, zaznaczam że ABS i TC funkcjonują mimo zapalonych kontrolek. Czy ktoś się z czymś podobnym spotkał? Najbardziej mnie zastanawia ten licznik i prędkościomierz.
olo
byolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

30 Maj 2011, 10:17

jakbyś podłaczył sie do kompa w stanie awarii to wskazałby;
- brak komunikacji z procesorem ABS
sprawdz jeszcze dużą wtyczkę pompy ABSu
opisywałem to kiedyś , u mnie konieczna była wymiana "elektryki" pompy ABSu
licznik korzysta z absu
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

31 Maj 2011, 05:24

Dzięki, w wolnej chwili wstawię auto do serwisu;/
olo
byolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...