Koszt sprowadzenia pojazdu

22 Cze 2008, 13:23

Zleciłem znajomemu znalezienie w Niemczech dla mnie samochodu osobowego(wolksvagen passat sedan 1.9 diesel ,rocznik 1999/2000 za kwotę 6000 euro.Prosze mi powiedzieć ile to by mogło mnie kosztować takie sprowadzenie tego auta do Polski. Pytam dlatego ponieważ zapomniałem tego z nim uzgodnić , a nie chcę być nabity w butelkę w kosztach.
kawus7
Nowicjusz

22 Cze 2008, 13:40

Tłumaczenie dokumentów, rejestracja, akcyza itp jakies 1200-1500 zł. No i musisz doliczyć dojazd/transport
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

22 Cze 2008, 13:54

mnie np. nie interesuje transport samochodu np. na lawecie, przecież jeżeli auto jest sprawne to dojedzie o własnych siłach. Wszystkie opłaty w Polsce będę robił sam
kawus7
Nowicjusz

25 Lip 2008, 21:27

moj stary sprowadza samochody z Niemiec z miasta Bremen i za sprowadzenie auta płaci średnio 1000-1300zł.
nom
Nowicjusz

28 Lip 2008, 19:59

kawus7 napisał(a):mnie np. nie interesuje transport samochodu np. na lawecie, przecież jeżeli auto jest sprawne to dojedzie o własnych siłach. Wszystkie opłaty w Polsce będę robił sam

Akurat laweta nie wyjdzie tanirj bo jedzie sie jednym autem , 2gie na lawete a tak jedno trzeba zalac , do drugiego trzeba zalac i na dodtek wykupic blachy koszt podobny
greyt
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Przyczepne opony i sprawne hamulce - samochód do driftu
    Żadnego auta driftingowego nie można nazwać profesjonalnym, jeśli nie jest wyposażone w dobre opony. A najlepsi drifterzy na ogumieniu nie oszczędzają. Na zawodach korzystają tylko z nowych opon i to nie byle jakich - najczęściej ...