Ktore wybrac? Pajero czy Cherokee

26 Lut 2014, 23:12

80 a 130 km mało odczuwalne?? no to chyba zakatowanty VM był na maxa :mrgreen:
VM jeśli nie byłby tak tragicznie awaryjnym silnikiem (po przejechaniu zyliona km oczywiście) to na tamte czasy była najnowocześniejsza i najmocniejsza jednostka diesla w tej pojemności :wink:
ma kilka wad i jako stary używany silnik nie jest dobry ale jedyne co renault ma lepsze to mniejsza awaryjność (nawet nie spalanie) choć i ta jest tylko ciut mniejsza
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Lut 2014, 08:49

2.1 ma trochę inny moment obrotowy chyba. Mówcie co chcecie ja miałem styczność z 2.1 i z jazdy i z warsztatowania i byłem zadowolony
kamilos011
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
Prawo jazdy: 10 07 2010
Auto: Bmw E38
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

27 Lut 2014, 20:45

Trochę inny moment? 2.1TD ok. 184Nm momentu obrotowego raczej nie jedzie lepiej niż ok. 300Nm z motoru VM :mrgreen: różnica w momencie obrotowym wynosząca 20-40Nm nie jest za bardzo odczuwalna (zależy ile cylindrów itp.) natomiast 120Nm to już jednak jest :ok: To już może lepiej nawet pomyśleć nad znalezieniem zdrowego XJ z padniętym dieslem i wrzucić 1.9TDI z fałweja
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lut 2014, 09:58

robota nie warta zachodu, za cene silnik+auto+płyta+robota masz dobrą terenówkę sprawną w oryginale :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

28 Lut 2014, 22:42

Prawda, ale jeśli masz możliwości wsadzenia takiego czegoś nawet w jesienne wieczory i trafi się silnik w dobrym stanie to nie jest to głupie. Zresztą na forumie jeździ Parch i XJ z motorami fałweja więc da się :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lut 2014, 23:05

znam oba, i jeżdzi to max co powiedzieć można dupy nie urywa :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Niebezpieczny miesiąc na drogach - październik
    Jesienią dostosowanie techniki prowadzenia samochodu do zmiennych i często trudnych warunków ma szczególne znaczenie. W ostatnich latach to właśnie w październiku w wypadkach drogowych w Polsce zginęło najwięcej ...