Łącznik i tuleja wahacza Yaris 2004

03 Lip 2020, 20:18

Witam :D
Kilka dni temu odwiedziłem serwis w celu sprawdzenia mojej Yariski (2004, 1.0 68KM wersja francuska) i tak okazało się, że do wymiany na pewno łączniki i tuleje wahacza przód. Polecacie jakiegoś producenta? Może jesteście w stanie polecić jakiś dobry sklep z częściami do japońców w Krakowie? Czy wymieniać tylko te elementy czy od razu cały zestaw?
Bardzo proszę o pomoc i fachową poradę.
Pozdrawiam :)
VikCz95
Nowicjusz

06 Lip 2020, 09:03

VikCz95 napisał(a):do wymiany na pewno łączniki i tuleje wahacza przód. Polecacie jakiegoś producenta?
Zobacz sobie Meyle i Lemforder. Trochę tańsze które powinny być ok to Febi i np. NTY.

Co do samej wymiany to trzeba sprawdzić w jakim są stanie. Przypuszczam że najbezpieczniej jest wymienić cały komplet (warto żeby ocenił to mechanik) jak masz zamiar trochę tym samochodem pojeździć i nie wracać zaraz do tych elementów zawieszenia. Generalnie Yariska ma dosyć trwałe zawieszenie i myślę że jak wymienisz komplet to już do tych elementów nie wrócisz :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Lip 2020, 09:26

Właśnie byłem u mechanika i stwierdził tylko tulejki i łączniki. A co powiesz o firmie KAMOKA?
VikCz95
Nowicjusz

06 Lip 2020, 10:05

VikCz95 napisał(a):KAMOKA

Nie zbliżać się :D
A nty, febi raczej omijać :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
    Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...