Land Rover Freelander - zakodowane radio/cd

07 Sty 2009, 00:30

Witam wszystkich Landrowerovców.
Mam problem z radiem/cd auto 2004 rok. Po oddaniu na myjnie niekompetentny personel odłączył akumulator-radio sie zakodowało i potem wbijali na pałe kody (z głowy). Teraz jest zablokowane z napisem ''Locked 13''. Nigdzie mi nie umieja pomów nawet w servise w Krakowie gdzie dzwonilem. A rzdiowcy uwazaja ze radio juz jest do śmieci. Jednak w Niemczech w salonie moga to zrobic oczywiscie odplatnie okolo 200 euro, ale musze jechac autem.
Moze ma ktos jakis sposób i instrukcje w normalnym np.angielskim jezyku? (ja posiadam w Belgijskim :-( ).
Dziekuje za pomoc.
Krzysiek :idea: :idea: :idea: :idea:
CHRISTOFERG2009
Nowicjusz

Miejscowość: SZCZECIN

07 Sty 2009, 00:34

Jeżeli masz w belgijskim to do tłumacza. A może jakiś elektronik potrafi to obejść...
Hemi
Nowicjusz

07 Sty 2009, 01:02

Raczej cos rozumem z tego języka, chodzi mi tylko o to że tam każą sie kontaktować z Servisem. A w polskim Servisie no comprendo :-).
Zaden magik tego mi nie zrobi,próbowałem.
Pytam bo może ktoś już cos takiego przechodził i umie doradzić.
CHRISTOFERG2009
Nowicjusz

Miejscowość: SZCZECIN

07 Sty 2009, 01:25

Hemi
Nowicjusz

19 Sty 2009, 19:41

Popytaj w nieautoryzowanych stacjach obsługi Land Rovera, bo tam pracują same ciołki które wszystko pie***lą a zabierają kasę.Mój znajomy rozkodował radio w jakimś małym serwisie.Zostawił na 2 dni i zrobili.A tak poza tym to we freelanderach musi być napisany kod do radia bo ja mam, a jak nie masz to masz dokumenty z innego.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

19 Cze 2009, 15:53

motorro napisał(a):A tak poza tym to we freelanderach musi być napisany kod do radia bo ja mam, a jak nie masz to masz dokumenty z innego.

Hej.

A gdzie jest napisany?

Dzieki z góry za info.
sambor

07 Lip 2009, 09:44

WITAM

Przyjechał do mnie znajomy z Freelanderem 2002 rok diesel.Radyjko zakodowane.W kompletnej dokumentacji autka żadnego kodu nie było.Radyjko LAND ROVERA.Więc radyjko wyjąłem i tu też nikt kodu nie napisał(czasem się zdarza że przesądny właściciel nanosi kod mazakiem).Ale radio odkodowałem po numerze fabrycznym. I przy wkładaniu do autka niespodzianka :lol: :lol: :lol: Spod okolic nagrzewnicy wypadła naklejka.Kody kreskowe z numerem radia i drugi ,,kod" pięciocyfrowy. I co .Drugi zespół liczb odpowiadał kodowi radyjka(bez ostatniej cyferki).
Pozdrawiam forumowiczów.
malczaki
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie

07 Lis 2009, 23:01

Witam .Jak masz wszystkie papiery to powinien być równiesz kod do radia 4 cyfry i pilota 14cyfr ,na instrukcji masz opis kodowania radia.Kody są na takiej karcie składanej wielkosci karty do bankomatu.Pozdrawiam
M;jarecki
Nowicjusz

Miejscowość: puławy