Lanos z 65tyś przebiegu

14 Maj 2016, 11:39

Witam, mam propozycje kupic lanosa z oryginalnym przebiegiem okolo 65tys km.
Silnik 1.5 chyba 84 konie mechaniczne czy jakos tak, gaz zalozony w zeszlym roku.
Samochod jest ogolnie w bardzo ladnym stanie , są dwa wgnioty ale nieduzo i w niczym nie przeszkadzaja, tylko estetyka. Zakupu jestem praktycznie pewien , cena to 3k . Pytanie do Was czy sie oplaca , czy da sie przewidziec co moze byc do wymiany za chwile ? Wiecie moze ile kosztuje przerejestrowanie z czarnych tablic? Jako ze to moj pierwszy samochod to mam jeszvze pytanie poza tematem , co trzeba oplacic zeby wszystko bylo w porzadku po zakupie? Dziekuje slicznie za odp z gory :)
cosmohdesign
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 09 2015
Auto: Nie mam

14 Maj 2016, 11:53

Klasycznie, czyli rozrząd, filtry, olej, może hamulce, warto zrobić tez przegląd instalacji gazowej, jeśli masz zaufanego mechanizatora to może i w 500 - 700 zł się zamkniesz, bo to lanos. Warto sprawdzić podłogę, jeśli wszystko gra to bierz. Największa koszta generuje walka z rdzą niestety. :ok:
piacho18
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1.6 101KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000

14 Maj 2016, 12:10

Ten 1.5 to 8zaworówka czyli ma 86koni.
Jak za 3k w dobrym stanie to bierz nawet się nie zastanawiaj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2016, 13:34

Dokładnie,jeżeli znasz historię auta i ma pewny przebieg,a nie potrzebujesz rakiety wyścigowej,to spokojnie możesz brać. Jak z wyposażeniem w tej wersji? Sprawdź czy wspomagania działa,czy chociaż 2 poduszki są.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

15 Maj 2016, 12:21

Obstawiam że poduszek nie ma bo w tej wersji to była rzadkość.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat 500 - samochód do miasta
    Włoska propozycja ma w 2019 roku ponad 13-procentowy udział w rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 roku zarejestrowano 756 samochodów. Fiat 500 to odpowiedź na potrzeby osób poszukujących aut, które wyróżniają ...